Šešelj: Sa Hagom sam zauvek završio, možemo samo da razgovaramo o visini nadoknade!
Foto: Filip Plavčić

NIŠta ga ne zanima!

Šešelj: Sa Hagom sam zauvek završio, možemo samo da razgovaramo o visini nadoknade!

Umesto žalbe, za koju je inače istekao rok, Šešelj je uputio "formalni odgovor" glavnom tužiocu Bramercu, koji su, kako kaže, sačinili njegovi pravni savetnici
Objavljeno:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije se žalio na presudu Haškog tribunala, kaže da neće ići ni na izricanje presude, te da s Tribunalom može jedino da razgovara o visini nadoknade za štetu zbog pritvora i kršenja prava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Umesto žalbe, za koju je inače istekao rok, Šešelj je uputio "formalni odgovor" glavnom tužiocu Bramercu, koji su, kako kaže, sačinili njegovi pravni savetnici.

"Stav Bramerca o bilo čemu pa ni o mom procesu ni najmanje me ne zanima. Sa Haškim tribunalom ja sam zauvek završio. Proveo sam u pritvoru dvanaest godina tokom kojih sam u potpunosti bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo moju krivicu zato što je nema, zato što nisam kriv ni po jednoj od tačaka političke optužnice koja mi je stavljena na teret", navodi Šešelj u odgovoru.

Dodaje da je svoje obećanje dato srpskom narodu da će raskrinkati i rasturiti antisrpski haški tribunal ispunio i da se "haškim razvalinama" sigurno više neću vrachati, čak ni na izricanje presude po žalbi.

On smatra da je sve što je imalo veze sa bilo kojom od tačaka optužnice okončano pre više od devet meseci.

Kad je reč o postupku koji je protiv njega vodjen, Šešelj smatra da je jedino otvoreno pitanje pravične nadoknade štete zbog "nepotrebnog, neosnovanog i protivpravnog dvanaestogodissnjeg pritvora i namernog, upornog i sistematskog kršenja svih mojih ljudskih i procesnih prava".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.