INICIJATIVA ZA LJUDSKA PRAVA: Nikolić se sastaje sa ratnim zločincem!
Foto: Profimedia / Fonet

PALJBA PO KRAJIŠNIKU!

INICIJATIVA ZA LJUDSKA PRAVA: Nikolić se sastaje sa ratnim zločincem!

U saopštenju Inicijativa je upozorila da taj sastanak predstavlja početak kampanje za predsedničke izbore i da će Nikolić na tim izborima kandidovati ratnohuškačku politiku
Objavljeno: 13:30h

Inicijativa mladih za ljudska prava protestovala je danas zbog najavljenog susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i osudjenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika i ocenila da to predstavlja početak Nikolićeve ratnohuškačke kampanje za predsedničke izbore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U saopštenju Inicijativa je upozorila da taj sastanak predstavlja početak kampanje za predsedničke izbore i da će Nikolić na tim izborima kandidovati ratnohuškačku politiku.

"Nakon svih dešavanja koja su pratila obeležavanje Dana Republike Srpske, koja predstavljaju vrhunac revizije istorije i negiranja zločina, Nikolić ide korak dalje i sastaje se s Krajišnikom, koji je osudjen za ratne zločine kao jedan od političkih lidera bosanskih Srba tokom rata", piše u saopštenju.

Inicijativa je dodala da očekuje od Vlade Srbije da se jasno ogradi od politike predsednika Nikolić i da učini dodatne napore kako bi odnosi koji su ozbiljno narušeni "sumanutom politikom" predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i Nikolića počeli da se popravljaju. Dodaje da Inicijativa očekuje i od svih političkih stranaka i pojedinaca koji će za nekoliko meseci učestvovati u izbornoj trci sa Nikolićem da se jasno odrede prema politici ratova, zločina i ideje Velike Srbije koju simbolizuju Nikolić i Krajišnik i uvere celokupnu javnost da će odlučno raskinuti sa nacionalističkom politikom ukoliko dodju na mesto šefa države.

"Imajući u vidu ozbiljnost političke krize u regionu, Inicijativa veruje da niko nema pravo da zabije glavu u pesak i da izbegne da se odredi prema ovoj politici u strahu od potencijalnog gubitka glasova na predstojećim izborima", piše u saopštenju.

Podseća se da je Krajišnik učestvovao i u prethodnoj predizbornoj kampanji, promovišući svoju knjigu u organizaciji Samostalne DSS, koja je na izborima nastupila na listi Srpske napredne stranke. Inicijativa je tada prekinula promociju u Domu omladine Beograda, smatrajući da je nedopustivo da se u javnom gradskom prostoru koji je namenjen mladima veličaju ratni zločini. Kabinet predsednika Srbije najavio je da će se Nikolić danas sastati sa predsednikom asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom i predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vukasovićem.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.