MLAĐAN DINKIĆ SASLUŠAN U POLICIJI: Ispitivan zbog prodaje Mobtela?
Foto: Beta

iznenada

MLAĐAN DINKIĆ SASLUŠAN U POLICIJI: Ispitivan zbog prodaje Mobtela?

Policija proverava zloupotrebe prilikom izgradnje Topionice bakra i izgradnje Fabrike sumporne kiseline u RTB Bor, ali i zbog prodaje preduzeća Mobi63
Objavljeno: 16:10h

Bivši ministar u Vladi Srbije Mlađan Dinkić danas je saslušan u policiji, po pozivu zbog sumnje da je u nekoliko navrata zloupotrebio službeni položaj i oštetio budžet Srbije, saznaje Centar za istraživanje korupcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, jedan od predmeta provera, prema podacima do kojih je došao CIK, su eventualne zloupotrebe prilikom izgradnje Topionice bakra i izgradnje Fabrike sumporne kiseline u Rudarsko topioničarskom basenu Bor.

U krivičnoj prijavi na osnovu koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal dostavilo policiji zahtev da izvrši provere, navodi se, kako CIK nezvanično saznaje, da je više lica, među kojima i Dinkić, zaključilo štetne ugovore po RTB Bor a time i po budžet Srbije.

foto: Dragan Kadić

Šteta je nastala tako ssto je firma sa kojom je zaključen ugovor neosnovano uvećavala cene izvedenih radova i fiktivno izvodila radove, čime su navedena lica i Mlađan Dinkić protivzakonito za sebe pribavili oko 50 miliona evra, koliko iznosi ukupna vrednost radova.

DINKIĆ NAKON SASLUŠANJA: Radujem se kad me pozovu, tu sam u narednih 100 godina ako treba! (VIDEO)

Prema saznanjima CIK-a u policiji se trenutno proveravaju i okolnosti osnivanja i prodaje preduzeća "Mobi 63" koje je Republika Srbija prodala firmi Telenor, pa se očekuje da će Dinkić koji je u vreme osnivanja i prodaje preduzeća "Mobi 63" bio ministar finansija i predsednik radne grupe za vođenje pregovora sa potencijalnim investitorima za mobilnu telefoniju Srbije, morati da odgovori na neka pitanja.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.