Srbija zbog zaleđenih reka dnevno gubi 50.000 evra!
Foto: Stefan Jokić

Svakodnevna šteta

Srbija zbog zaleđenih reka dnevno gubi 50.000 evra!

Situacija na rekama je prethodnih dana bila teška, ali se svi problemi rešavaju pravovremeno, u saradnji Ministarstva, Direkcije, inspekcije za kontrolu plovidbe i javnih vodoprivrednih preduzeća
Objavljeno: 12:05h

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas u Direkciji za vodne puteve - Plovput da su nadležne službe brzo reagovale u teškoj situaciji na rekama, a direktna šteta od obustave vodnog saobraćaja zbog leda se procenjuje na oko 50.000 evra dnevno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Mihajlović je posetila Plovput kako bi proverila trenutno stanje na najvećim rekama i mere koje se preduzimaju tokom zabrane plovidbe.

Situacija na rekama je prethodnih dana bila teška, ali se svi problemi rešavaju pravovremeno, u saradnji Ministarstva, Direkcije, inspekcije za kontrolu plovidbe i javnih vodoprivrednih preduzeća. Nadamo se da od četvrtka možemo očekivati poboljšanje vremenskih prilika i postepeno puštanje plovidbe, čim to bude bezbedno, rekla je Mihajlović.

Direktor Plovputa Ljubiša Mihajlović je informisao potpredsednicu vlade o aktuelnoj situaciji na plovnim putevima, pre svega na Dunavu, Savi i Tisi, na kojima je već nekoliko dana obustavljena plovidba, izveštaje sa lica mesta podneli su i zaposleni Plovputa putem Skajpa.

Prema grubim procenama, na osnovu podataka iz RIS sistema praćenja i lociranja brodova, direktna šteta od obustave vodnog saobraćaja zbog leda na rekama iznosi oko 50.000 evra dnevno.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.