Dveri o pomoćnoj policiji: Stefanović je hteo da stvori odred BATINAŠA! (FOTO)
Foto: Fonet

oštro!

Dveri o pomoćnoj policiji: Stefanović je hteo da stvori odred BATINAŠA! (FOTO)

Predsednik Pokreta Dveri, Boško Obradović ocenio je danas da je sraman način na koji je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pokušao da prikrije da je pravi cilj Uredbe o formiranju pomoćne policije bio stvaranje, kako se izrazio, "naprednjačkih odreda batinaša" u predizbornom periodu
Objavljeno:

U saopštenju izdatom nakon odluke da se ukine Uredba o formiranju pomoćne policije, Obradović je optužio Stefanovića da je cilj formiranja te formacije bio da se stvori partijska parapolicija, koju bi činili Stefanovićevi "poslušnici".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Mup

"Sraman je način na koji obmanjujete gradjane i optuživanjem Dveri pokušavate da prikrijete da je pravi cilj Uredbe bio pravljenje naprednjačkih odreda batinaša i to baš sad u predizbornom periodu. Na vašu žalost, neuspešno ste pokušali da zemanite teze", ocenio je Obradović.

Janković: Vlast pitanje bezbednosti shvata politizovano i autoritarno! On je upitao Stefanovića zašto im je trebalo pet godina i pritisak javnosti da ukinu Uredbu, ako im namera nije bila stvaranje partijske parapolicije.

foto: beta/damir sencar

"Ova uredba nije predvidjala zapošljavanje onih koji su se školovali za taj posao, profesionalnih kadrova, mladih ljudi iz Kriminalističko–policijske akademije, nego kadrova Srpske napredne stranke. Zapošljavate svoje poslušnike, otpuštate politički nepodobne, za profesionalni kadar nema mesta ni u policiji niti u čitavom javnom sektoru", naveo je lider Dveri. Obradović je dodao da je ukidanje te uredbe mala pobeda koja motiviše Dveri da se bore protiv, kako se navodi, "korumpiranog režima" premijera Aleksandra Vučića, kojeg je optužio da urušava institucije, suspenduje pravnu državu i obespravljuje gradjane. Stefanović je izjavio prethodno danas da je Uredba koja omogućava formiranje pomoćne policije doneta još 2005, ali da će ona danas na sednici Vlade Srbije biti ukinuta. On je za RTS naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.