"NIŠTA NEĆE BITI ISTO, DONELI SU ODLUKU DA NAPRAVE NOVU OLUJU!" Vučić se obratio nakon poteza Prištine
Vučić, Foto: RTV Pink printscreen

OBRAĆANJE

"NIŠTA NEĆE BITI ISTO, DONELI SU ODLUKU DA NAPRAVE NOVU OLUJU!" Vučić se obratio nakon poteza Prištine

Priština je tu odluku saopštila nakon sastanka Lajčaka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem

Objavljeno: 20:00h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji.

Razgovor Vučića i Lajčaka odvijao se u svetlu odluke privremenih institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Priština je tu odluku saopštila nakon sastanka Lajčaka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem koji je u Beograd došao sa KiM.

1 / 3 Foto: printscreen/Fonet

- Od danas imamo potpunu promenu situacije na Zapadnom Balkanu, u našoj zemlji i na KiM. Imali smo dogovor da se obratimo zajedno, ali sam ga obavestio da ću da kažem istinu. Šta se to danas dogodilo i šta nam govori u kom smeru se stvari odvijaju. Albansko rukovodstvo je dobilo podršku od Velike Britanije i Nemačke i ostalih zemalja Kvinte. Doneli su dve odluke sa ciljem da se proteraju Srbi sa KiM - rekao je Vučić.

- Imali smo Briselski sporazum. Mi smo ispunili sve, a oni ništa. Rešili su onda da nas malteritiraju sa taksama pa su upadali na sever sa specijalnim jedinicama iako nisu imali prava . Onda su počeli da pričaju o reciprocitetu - rekao je Vučić.

Vučić navodi da naš narod na KiM to više neće da trpi.

- Znači da planiraju opšti napad na sever na KiM najkasnije 1. oktobra. I to građani Srbije treba da znaju. Podržali su ih predstavnici Kvinte - upozorava Vučić.

- Oni su doneli dve odluke u svojim privremenim institucijama. Jedna je o zabrani ličnih karata na ulasku u pokrajinu, a druga odluka je odluka sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi sa severa, da se napravi jedna nova Oluja, i godinama vode kampanju da se nateraju Srbi da prihvate njihove tablice, rekao je on.

- Vojne akcije nećemo da preduzimamo, ali ih molimo da ne pokušavaju da otimaju našu imovinu i proteruju naše ljude. Imaju dovoljno vremena do 30. septembra da razmisle - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da mu je ovo najdramatičnija konferencija i da mu je drago što je rekao sve šta je mislio.

- Kurti sanja da je Zelenski, ne brine me on, brinu me oni što ga u sve to guraju. Moja poruka je njima upućena. On je mali kalibar - dodao je Vučić.

Mi nemamo drugo oružje sem istine, dodao je Vučić, a nove Oluje i Bljesak nećemo dozvoliti.

- Stvari se samo pogoršavaju. Pokušavaju da reše KiM da im Putin ne bi ispostavio pet Kosova. Može im se ili bar tako misle - rekao je Vučić.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.