Tadić: U Srbiji treba dozvoliti gej brakove i dati im da usvajaju decu!

Liberalan stav ex-predsednika

Tadić: U Srbiji treba dozvoliti gej brakove i dati im da usvajaju decu!

- Moj stav je da pravo te vrste (na bračnu zajednicu) mora biti ispunjeno u Srbiji. To je političko, ali i civilizacijsko pitanje - smatra Boris Tadić
Objavljeno: 10:53h

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se zalaže da u Srbiji bude pravno regulisana bračna zajednica osoba istog pola, kao i da tim parovima treba odobriti i usvajanje dece po regulisanoj proceduri. - Moj stav je da pravo te vrste (na bračnu zajednicu) mora biti ispunjeno u Srbiji - rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta i dodao da je pravno regulisanje zajednica osoba istog pola ozbiljno "političko, ali i civilizacijsko pitanje". - Dakle, to prosto mora da se prihvati. Nezavisno od toga da li je to korisno sa stanovišta evropskih integracija, ovde se radi o elementarnim ljudskim pravima. Dakle, da se omogući ljudima koji imaju međusobne emocije da imaju institucionalnu vezu. Da institucije štite njihov odnos i njihova prava - rekao je bivši predsednik Srbije.

On je takođe izjavio je da je podneo tužbu protiv lidera Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića zbog optužbi koje je izneo na njegov račun prilikom objavljivanja tajnih snimaka Dačića i Rodoljuba Radulovića, optuženog za šverc kokaina. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.