Otkrivene tajne operacije u Potočarima! Detalji ĆE VAS ŠOKIRATI! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / Al Jazeera Balkans

dosad nepoznate informacije...

Otkrivene tajne operacije u Potočarima! Detalji ĆE VAS ŠOKIRATI! (VIDEO)

Predstavljali smo se kao novinari“, „putovali smo bez službenih legitimacija“, „sastavljani su lažni izveštaji“ – ovako su nedavno uhapšeni bivši pripadnici Odseka za tajno praćenje MUP-a Srbije u krivičnoj prijavi protiv nadređenih opisali operacije u kojima su učestvovali, a koje su nazvali nezakonitim
Objavljeno: 23:42h

Oni su prošle nedelje pritvoreni zbog sumnje da su odali službenu tajnu jer su za televiziju Al Jazeera govorili o tajnoj operaciji u Potočarima. KRIK objavljuje detalje službenih beleški u kojima su policajci govorili o operacijama tvrdeći da su sprovedene mimo propisa

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dan pre komemoracije srebreničkim žrtvama u Potočarima, 10. jula 2015. godine, pripadnik Odseka za tajno praćenje i dokumentovanje Milan Dumanović obavešten je da će službeno prisustvovati događaju, navodi se u krivičnoj prijavi koju poseduje KRIK.

Tom prilikom njemu i kolegama, međutim, usmeno je saopšteno da neće nositi službene legitimacije niti oružje, već samo opremu za tajno snimanje. Granicu su prešli legitimišući se ličnim kartama i pasošima. Kada su stigli u Potočare, kako tvrdi Dumanović, šef obezbeđenja kabineta premijera Aleksandra Vučića bio je iznenađen jer nije znao da će i oni prisustvovati skupu. Tokom komemoracije pojedini učesnici skupa gađali su premijera Vučića kamenicama, a Dumanović i njegove kolege pokušali su da snime napad.

Po povratku u Beograd Dumanović i drugi policajci koji su bili u Potočarima imali su zadatak da na osnovu snimljenog materijala napiše službenu belešku u kojoj će opisati dva-tri napadača na premijera, navodi se u krivičnoj prijavi koju poseduje KRIK. Dan kasnije Dumanović je primetio, kako tvrdi, da je u zvaničnim dokumentima netačno zavedeno da su tog dana on i kolege bili angažovani u Srbiji, a ne Bosni i Hercegovini.

Njegov kolega Mladen Trbović saznao je sa televizije da su pripadnici Odseka bili na komemoraciji, piše u službenoj belešci. Po povratku iz Potočara njegove kolege kucale su, kako navodi, „službene beleške gde im se diktira šta će da napišu, koje se nigde ne zavode“ i „lažni izveštaji gde se navodi da su ekipe bile u Loznici i Bajinoj Bašti“.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.