POPOVIĆ UZVRATILA ŽESTOKO POLICAJCU KOJI JE PROZVAO STEFANOVIĆA: Ne bih vam bila u koži! (FOTO)
Foto: beta

odgovor!

POPOVIĆ UZVRATILA ŽESTOKO POLICAJCU KOJI JE PROZVAO STEFANOVIĆA: Ne bih vam bila u koži! (FOTO)

Šefica Biroa za saradnju sa medijima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Biljana Popović Ivković je odgovorla pismom Dragoslavu Krdžiću koji je ranije zamerio ministru Stefanoviću na spektaklu koji je izveden prilikom hapšenja njegovih kolega policajaca
Objavljeno: 15:41h

Bivši načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Čačak, Dragoslav Krdžić oglasio se putem portala "Morava Info" otvorenim pismom povodom hapšenja 30 čačanskih saobraćajaca i njihovo troje penzionisanih kolega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je uputio pismo ministru Stefanoviću u kojem se pitao čemu spektakl sa džipovima i celom "koreografijiom", heklarima, i navučenim kapuljačama zbog hapšenja.

PISMO KOJE JE SRBIJU PODIGLO NA NOGE: Da li je hapšenje saobraćajaca u Čačku kompenzacija za Dinkića i Karića?

Sada se šefica Biroa za saradnju sa medijima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Biljana Popović Ivković obratila Dragoslavu Krdžiću pismom.

Gospodine Krdžiću,

Razumem Vašu srdžbu, ne bih Vam bila u koži. Sigurno se kao bivši načelnik osećate odgovornim jer kao pretpostavljeni niste dosledno i rigorozno primenjivali politiku sprovođenja Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Rezultati rada dok ste Vi bili na čelu saobraćajne policije u PU Čačak bili su poražavajući. Treba li da Vas podsetim da je u vreme Vašeg službovanja godišnje u proseku bilo više od 1.400 saobraćajnih nesreća. Nakon Vašeg udaljenja iz službe taj broj je prepolovljen. Da li je to ta prevencija o kojoj govorite? Pa kada ste tako sposobni, zašto niste primenili preventivne mere i sprečili stradanje ljudi?

Ako se ne varam i Vaše udaljenje sa pozicije načelnika usledilo je pokretanjem disciplinskog postupka zbog nepoštovanja zakona i teške povrede službene dužnosti?

Začuđujuće je da preko 0,30 promila alkohola u krvi za Vas nije bio prekršaj?

Na koga onda da se ugledaju policijski službenici, ako je prvi čovek čačanske saobraćajne policije iznad zakona? Sopstvenim primerom se uče i drugi, zar ne?

foto: Fonet

Jednom ukaljan obraz je uvek ukaljan obraz, otuda ne čudi Vaša potreba za javnim obraćanjem, jer, ne branite Vi policijske službenike, Vaše dojučerašnje kolege, već pokušavate da abolirate sopstvenu sramotu?! Čitajući Vaše pismo, priznajem da me niste uverili da se zalažete za beskompromisnu borbu protiv korupcije. Znam, to ste napisali reda radi. Kao što rekoste, idu izbori.

Ipak, ne priliči policijskom službeniku da staje u odbranu policajca koji čini koruptivno delo. Vi zapravo inspirišete svoje kolege i šaljete poruku da je dozvoljeno i kraduckati i krasti?

Pošto ste neupućeni, podsetiću Vas da je samo u toku 2016. godine SUK realizovao četiri akcije ( ne račinajući akciju u Čačku) u kojima je uhapšeno ukupno 39 saobraćajnih policijskih službenika među kojima su jedan zamenik načelnika, pomoćnik komandira, kao i jedan građanin. Akcijom su bile obuhvaćene PU u Beogradu, Jagodini, Kraljevu, kao i Subotici.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.