Tajni agenti u Bosni prate i snimaju zvaničnike Srbije!
Foto: Shutterstock

špijunska afera

Tajni agenti u Bosni prate i snimaju zvaničnike Srbije!

"Dobili smo određene informacije iz bezbednosnih službi da je bilo takvih pokušaja i da su verovatno na teritoriji BiH neki od naših funkcionera bili pod merama nadzora. To naravno ne govori u prilog dobroj saradnji," rekao je StefanovićAgenti u BiH prate i snimaju zvaničnike SrbijeAgenti u BiH prate i snimaju zvaničnike Srbije
Objavljeno: 12:26h

Bezbednosna agencija BiH (OBA) već pola godine sprovodi pojačane obaveštajne mere prema zvaničnicima Srbije, pišu "Večernje novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi, mere se odnose i na ljude sa kojima se zvaničnici sastaju, a uključuju snimanje razgovora i praćenje i nadzor prilikom dolazaka u tu državu.

Novosti se pozivaju na svoje izvore, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potvrdio je, kako se navodi u tekstu, da Srbija ima saznanja o obaveštajnim merama prema njenim zvaničincima.

"Dobili smo određene informacije iz bezbednosnih službi da je bilo takvih pokušaja i da su verovatno na teritoriji BiH neki od naših funkcionera bili pod merama nadzora. To naravno ne govori u prilog dobroj saradnji," rekao je Stefanović za Novosti. On je podsetio i na situaciju u vezi sa napadom na premijera Vučića u Srebrenici. Ministar kaže da je Srbija u tom slučaju imala konkretne dokaze, fotografije ,snimke i svedoke da su ljudi, koji su u Potočarima pokušali da linčuju premijera, imali propusnice sa imenom i prezimenom, ali da niko od njih nije saslušan, niti procesuiran. "Postavlja se pitanje političke volje i namere vlasti BiH. Ako je premijer prešao preko toga i nastavio da pruža ruku pomirenja, a Srbija želi da doprinese stabilnosti BiH, onda je pravo pitanje za te službe koliko se osećaju komforno zato što takav jedan slučaj nije rešen", rekao je on. Stefanović tvrdi da su naši zvaničnici i državljani ipak sigurni i da bezbednosne službe imaju načine da odgovorne na takve mere. Akcija usmerena prema Republici Srbiji, njenim građanima i institucijama, vodi se pod šifrom "Usće", a njeno postojanje dokazuje dokument pod nazivom "Predlog za zavođenje obaveštajnog prodora" do koga su došle Novosti, piše beogradski dnevnik.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.