DAČIĆ U KRIZI: Šapčani blokirali SPS zbog duga od 17 MILIONA!
Foto: Beta

teški dani

DAČIĆ U KRIZI: Šapčani blokirali SPS zbog duga od 17 MILIONA!

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, do blokade je došlo pre šest dana, a u poslednje dve godine račun stranke je zbog finansijskih problema bio ukupno "zamrznut" tri i po meseca
Objavljeno:

Socijalističkoj partiji Srbije ponovo je blokiran račun, i to na iznos od oko 17 miliona dinara, a najveći deo dugovanja je Toplani u Šapcu za neplaćeno grejanje, objavile su "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, do blokade je došlo pre šest dana, a u poslednje dve godine račun stranke je zbog finansijskih problema bio ukupno "zamrznut" tri i po meseca. Ovaj problem biće tema i u sredu na sednici predsedništva partije. Socijalisti pripremaju finansijski izveštaj u kojem bi trebalo da utvrde kolika su im tačno dugovanja i kome sve duguju. Posle toga će ući u izradu sveobuhvatnog plana izlaska iz finansijske krize. S obzirom na situaciju, mogli bi da budu primorani i da prodaju neku od brojnih nekretnina koje poseduju, a koje su nasleđene od Saveza komunista. Zbog nezavidne situacije u kojoj se stranka našla najviše trpe zaposleni, kojima plate kasne i po nekoliko meseci. Njih ima pedesetak i primaju zarade u rasponu od 36.000 do 44.000 dinara. Zajedno sa doprinosima, na njihove plate odlazi mesečno oko četiri miliona dinara.

foto: Nebojša Mandić

To ne bi trebalo da bude veliko opterećenje za SPS, s obzirom na prihode iz budžeta od oko 8 miliona mesečno, kao i zaradu od izdavanja nekretnina. Međutim, stranku neprestano guše ogromna dugovanja iz prošlog perioda, koja, prema procenama, prevazilaze 4 miliona evra. Reč je, u najvećoj meri, o dugovima napravljenim krajem devedesetih, a najveći su onaj prema RTS za emitovanje predizbornih spotova i prema "Telekomu" za telefonske račune. Upravo je "Telekom" pre pola godine blokirao račun socijalista zbog potraživanja od čak 69 miliona dinara, ali su potom postigli sporazum o reprogramu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.