Nova cirkuska predstava u Skupštini: Šešelj tražio da smene Jorgovanku zbog lažiranja doktorata!
Foto: Dragana Udovičić

Predstava u toku

Nova cirkuska predstava u Skupštini: Šešelj tražio da smene Jorgovanku zbog lažiranja doktorata!

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković da je falsifikovala doktorat i pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića šta će učiniti da bi Tabakovićku smenio sa funkcije
Objavljeno: 14:25h

Poslanici u Skupštini interesovali su se za lažne doktorate, obustavljanje istrage protiv Mlađana Dinkića, navodne malverzacije opozicionih funkcionera...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković da je falsifikovala doktorat i pitao premijera Srbije Aleksandra Vučića šta će učiniti da bi Tabakovićku smenio sa funkcije.

"Tabaković je teško kompromitovala tu funkciju zbog nečasnog i nepoštenog postupanja plagiranjem doktorske disertacije. Utvrđeno je da je ona 20 odsto teksta svoje disertacije prepisala od drugih autora ne navodeći izvore i ne stavljajući znakove navoda", kazao je Šešelj. On je rekao da je to krivično delo za koje nije propisana velika kazna zatvora, ali za intelektualce to je, kako je istakao, kao smrtna presuda. "Za jednog intelektualca bolje je da pogine nego da ga uhvate kao falsifikatora", istakao je Šešelj. Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je da je opozicioni odbornik u Topoli pretučen zbog čega je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zatražio da mu u roku od 15 dana odgovori koje je mere policija preduzela i dokle se stiglo u istrazi. On je pitao i da li je ono što se u Topoli dešava samo jedan od primera koji Srbiju čeka u budućnosti ili će država uraditi nešto da se zaustavi progon političkih protivnika. Đurišić je imao pitanje i za ministarku pravde Nelu Kuburović od koje je tražio da odgovori šta će država da preduzme kako se ne bi ponovo desilo da se osobe optužene za ubistvo privedu pravdi pa zatim puštaju da se brane sa slobode kao što je to nedavno bio slučaj sa, kako je naveo, "osobom egzotičnog imena".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

On je pitao da li građani treba da budu zabrinuti jer takve osobe šetaju ulicom. Đurišić se interesovao i za slučaj rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala pitajući ministra policije Nebojšu Stefanovića da li je u svojstvu građanina saslušan premijer Aleksandar Vučić koji je pre nekoliko meseci rekao da su za to odgovorni pojedinci iz vrha gradske vlasti. Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić tražio je obaveštenja o navodnim malverzacijama predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca, dok je bio na čelu Ministarstva odbrane i o navodnim malverzacijama šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića dok je bio stečajni upravnik. Atlagić je tokom izlaganja Radulovića nazvao "političkim luftiguzom". Radulović je na to reagovao pitajući predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zašto dozvoljava Atlagiću da tako govori i pitao da li ona smatra da se takvim izrazima narušava dostojanstvo parlamenta. Radulović je pitao premijera kada će prestati da "maltretira građane" i reći koje će Srbija sve izbore imati sledeće godine i ko je kandidat SNS za predsednika Srbije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.