Jovanović: Vučić i ja smo 20 godina lomili kičmu jedan drugom! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

ISKRENO O SVEMU!

Jovanović: Vučić i ja smo 20 godina lomili kičmu jedan drugom! (FOTO)

Liberalno-demokratska partija do kraja januara doneće odluku o načinu na koji će zakoračiti u kampanju za predsedničke izbore, navodi Čedomir Jovanović
Objavljeno:

Kako kaže, na tu odluku će presudno uticati mogućnost zajedničkog nastupa građanskih stranaka koje bi podržale jednog kandidata.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jovanović je u intervjuu za novosadski Dnevnik izjavio da su predsednički izbori vrlo važan politički posao i da im se mora ozbiljno pristupiti. Smatra da novi šef države mora biti oslonac građanima i da zato mora doći iz miljea šireg od stranačkog konteksta.

foto: Marina Lopičić

"Sebe ne doživljavam kao nekoga ko bi bio sposoban da odgovori na tu ulogu predsednika. Moj profil je kristalno jasan i politički i stranački. Ali mogućnost moje pojave u predsedničkoj kampanji proizilazi iz činjenice da sam dužan da branim vrednosti LDP-a i da čuvam makar šansu da se u budućnosti realizuje politika koja danas očigledno nema dovoljnu podršku", objasnio je Jovanović. Na konstataciju da sa takvim stavom dolazi u poziciju da ga opozicioni blok optuži da minira zajedničkog kandidata, kakvog su oni zamislili, Jovanović kaže da Srbiji nije potrebna neka nova verzija Lilića, Milutinovića, ni Nikolića. "Sve sam učinio da do dogovora dođe i neću odustati od tog nastojanja. Ali najava Jeremićeve kandidature praktično torpeduje ideju zajedničkog kandidata i definiše novu listu prioriteta, na kojoj politički koncept na kojem je nastao LDP mora biti branjen. Vuk Jeremić je izraz kontinuiteta politike koja je prelazila sa Miloševića na Koštunicu, sa Koštunice delimično na Tadića, Nikolića...", naveo je Jovanović. Smatra da Jeremić nije čovek bez političke prošlosti, a to što je radio u prošlosti u velikoj meri ukazuje na njegove buduće poteze, koji definitivno nisu onakvi, kakve po viđenju LDP - a predsednik trebalo da povlači.

foto: Fonet / Zoran Mrđa

"Nije nam potreban novi sukob sa Zapadom, podgrevanje nacionalizma, mitomanija, niti politički milje u kome se Jeremić po pravilu do sada kretao. Tu mislim na čudnu osobinu da oslonce za svoju politiku traži na svakoj strani, ne postavljajući previše pitanje oko onog što je karakter te podrške koja ga prati", rekao je Jovanović. Upitan ko je po njemu najbolji kandidat, Jovanović kaže da predsednik Srbije ne može imati uporište u vrednostima devedestih, niti svoju šansu tražiti u problemima i posrtanju Zapada.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.