Bizarno: Ko je ostavio knjigu Mire Marković na grobu Ivana Stambolića? (FOTO)

Provokacija ili poruka?

Bizarno: Ko je ostavio knjigu Mire Marković na grobu Ivana Stambolića? (FOTO)

Supruga Ivana Stambolića izjavila je posle presude da smatra da je za njegovu smrt odgovorna udovica Slobodana Miloševića
Objavljeno: 13:50h

Ova fotografija uzdrmala je Srbiju! Na grobu Ivana Stambolića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije, danas je osvanula nova knjiga Mire Marković, supruge pokojnog Slobodana Miloševića! Autor fotografije je nepoznat, ali očigledno je da je neko došao, stavio Mirinu knjigu pod nazivom "Tako je to bilo" i fotografisao prizor! Ovakva provokacija je neverovatna, s obzirom na to da je nakon sudskih postupaka utvrđeno da je Stambolićevu likvidaciju naručio suprug Mirjane Marković - Slobodan Milošević, koji tokom života nije odgovarao za ovaj zločin, iako je optužen kao naručilac ovog ubistva. Katarina Stambolić, supruga Ivana Stambolića, izjavila je posle presude da smatra da je za njegovu smrt odgovorna i Mira Marković, supruga Slobodana Miloševića, koja nije ni saslušana povodom ovog ubistva, jer je u to vreme napustila zemlju. - Ona je glavni organizator ubistva mog supruga, ali i drugih zločina u Srbiji - rekla je Katarina Stambolić. Telo Ivana Stambolića otkriveno je 2003. pod velikim slojem kreča, a Stambolić je nestao 2000. godine.

Na optuženičku klupu zbog ovog zločina izveden je glavni organizator – Milorad Ulemek Legija, komandant rasformirane JSO (tada u sastavu tajne policije) kome su sve tri sudske instance izrekle i potvrdile najstrožu kaznu po našem zakonu od 40 godina. Na 35 godina zatvora osuđen je Nenad Bujošević, a na 30 Duško Maričić i Leonid Milivojević.
A danas, na Stambolićevom grobu - Mirina knjiga

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.