ANI BRNABIĆ MANIJAK SLAO PRETEĆE PORUKE: Ministarka u strahu, policija istražuje slučaj!
Foto: AP

da li je normalan?

ANI BRNABIĆ MANIJAK SLAO PRETEĆE PORUKE: Ministarka u strahu, policija istražuje slučaj!

Neposredno nakon što su joj stigle uznemiravajuće poruke, na internetu su objavljene i adrese na kojima žive ministarka i njena porodica
Objavljeno: 09:37h

Ani Brnabić, ministarki državne uprave i lokalne samouprave, preko društvenih mreža stigle su ozbiljne pretnje, kako njoj, tako i njenoj porodici, a sve zbog njene seksualne orijentacije, saznaje „Alo!”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema saznanjima našeg lista, manijak je početkom nedelje preko Fejsbuka ministarki slao lascivne fotografije svog polnog organa i vulgarne poruke, a sve u vezi s njenom seksualnom orijentacijom. Podsetimo, Ana Brnabić je prva LGBT ministarka u srpskoj vladi i svoje opredeljenje nikada nije krila, ali ga nije ni isticala.

Kako nezvanično saznajemo, MUP istražuje ovaj slučaj i već je preduzeo određene radnje po prijavi Ane Brnabić i uskoro bi se mogli znati svi detalji o ovom slučaju.

foto: Reuters

- Rukopis kojim je prećeno ministarki je opšte poznat i svodi se na rečnik koji se uvek koristi za vređanje i ponižavanje LGBT osoba. Osobe koje su je uznemiravale se najozbiljnije proveravaju - kaže naš izvor.

Neposredno nakon što su joj stigle uznemiravajuće poruke, na internetu su objavljene i adrese na kojima žive ministarka i njena porodica, u okviru teksta o njenoj imovini i prihodima koji je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije „Krik“.

Sama Ana Brnabić prekjuče je potvrdila u otvorenom pismu da je dobila pretnje preko društvenih mreža.

- Pre samo dva dana suočila sam se s pretnjama na društvenim mrežama, koje sam prijavila MUP-u. Uz puno razumevanje da funkcija koju obavljam nosi, pored odgovornosti, i određene rizike, otvoreno pitam: „Da li precizno objavljivanje adrese na kojoj živim, kao i mesta stanovanja moje porodice, uključujući i maloletna lica, treba da razumem kao putokaz i mapu puta da osobe koje su mi pretile što lakše te pretnje mogu da ostvare?“ - pita Brnabićeva.

foto: Beta

Podsetimo, ona nikada nije krila svoje seksualno opredeljenje. Njen izbor u Vladu Srbije izazvao je pravi bum, s obzirom na to da su i svetski mediji izveštavali da je Srbija dobila prvu LGBT ministarku. Ipak, sama Brnabićeva uvek ističe da je njoj od razgovora o privatnim opredeljenjima mnogo važnije šta ona može i želi da uradi za državu i njene građane.

U kabinetu ministarke za lokalnu samoupravu juče nisu hteli da komentarišu uznemiravanje i pretnje koje je Ana Brnabić doživela na društvenim mrežama.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.