ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Kajem se što sam ušao u politiku! Da se vrati vreme, ne bih! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU NEDELJE

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Kajem se što sam ušao u politiku! Da se vrati vreme, ne bih! (VIDEO)

Predsednik opštine Novi Beograd, omiljen među Novobeograđanima, proslavljeni sportista, za Espreso je prvi put otkrio da se pomalo kaje zbog političke karijere

Objavljeno: 16:33h

Predsednik opštine Novi Beograd, i proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić, u intervjuu za Espreso govori da li se pokajao što je ušao u politiku, i koje stvari su neizbežne u političkom životu, kako je uspeo da postane jedan od retkih predsednika opštine bez koalicije sa SNS.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Govorio je i šta misli o Đilasu i Tadiću i kakvu saradnju ima sa njima, kako sarađuje sa koalicionim partnerima - radikalima, šta misli o Siniši Malom i kakva mu je saradnja sa Gradom Beogradom.

Otkrio nam je i da li planira da se kandiduje na gradskim izborima za gradonačelnika, i da li bi bio Vučićev kandidat, koji su trenutni planovi fondacije "Budi human", koje akcije su u skorije vreme sprovedene, sa kojim problemima se susreće, ali i šta se desilo sa kandidaturom za predsednika Olimpijskog komiteta.

Pogledajte novi Espreso intervju nedelje

Pripadate generaciji koja je harala svetskim vaterpolom, pa ste onda posvetili politici, i mnogi su vam to zamerali jer poslednjih sedam, osam godina niste uopšte učestvovali u našem sportu. Da li se kajete zbog toga?

- Pa kajem se. Da. Kada bih mogao da vratim vreme, verovatno ne bih ušao, ali za to je sada malo kasno, i ta priča nema puno smisla. A, i da sam znao neke stvari koje sam saznao, kada sam se suočio sa svetom u koji sam ušao, tj. da mi je ova pamet tada bila, što bi rekao naš narod, ne bih!

A koje su to stvari?

- To su sve stvari koje politika na ovim prostorima nosi. Ljude koje sam upoznao, način na koji to sve funkcioniše, načini borbe koji su za mene nezamislivi, neprihvatljivi, jer dolazim iz nekog drugačijeg sveta, jedinice mere koje su takođe nezamislive. Praktično ne možete ništa da izmerite, sve je relativno, ljudi, preporuke, reference, i ono što preporučuje ljude da rade neke stvari... Prevedeno na moj nekadašnji jezik, kao kada bi hokejaš preko noći postao reprezentativac u vaterpolu, a koga briga što niti zna da pliva, što ne zna da šutira...nema veze, poznaje trenera.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.