VUČIĆ O RUSKOM NAORUŽANJU KOJE JE SRBIJA DOBILA: Samo što im nuklearke nismo tražili!
Foto: Vlada Srbije

iz moskve s ljubavlju

VUČIĆ O RUSKOM NAORUŽANJU KOJE JE SRBIJA DOBILA: Samo što im nuklearke nismo tražili!

Rusija poklanja Srbiji šest aviona "mig 29" kao podršku, kao i tenkove i izviđačka vozila, rekao je premijer Aleksandar Vučić posle sastanka u Moskvi
Objavljeno: 17:06h

Vučić se sastao sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom i rekao da će prva faza modernizacije aviona koštati Srbiju između 180 i 230 miliona evra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ako biste računali da takve avione kupujemo, koštali bi nas oko 600 miliona evra. Onda možete da vidite koliko smo dobili povoljne cene i koliko smo dobili na poklon - rekao je premijer.

Vučić je dodao da to dramatično poboljšava operativno funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije do te mere da to kao da neće biti ista vojska. - To je nemerljivo u odnosu na ono što smo imali. Dobili smo na poklon i 30 tenkova T72 S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i cevi 14,5mm (manje topove) - rekao je Vučić, prenosi Sputnjik.

foto: Vlada Srbije

On je rekao da je sa kompletnim vojnim vrhom industrije i Šojguom imao veoma dug sastanak i da je na sastanku ponovio stav o vojnoj neutralnosti naše zemlje.

OVO SU NOVI SRPSKI MIGOVI! Premijer u Moskvi pored novih asova srpske avijacije (FOTO)

- Unapredili smo naše veoma dobre prijateljske odnose. Najvažnije je da ćemo da pravimo zajedničke planove trogodišnje i petogodišnje zajedničke saradnje, zato što smo mi zemlja kojoj je mnogo potrebno i želei bismo sve odjedanput, ali to nije moguće - kaže on. U šaljivom tonu Vučić je rekao da su naši iz Ministarstva odbrane tražili sve moguće rakete, a da je on u jednom trenutku rekao: pa samo što niste tražili nuklearno oružje, na šta se, kako kaže Vučić, nasmejao i Šojgu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.