OVO SU NOVI SRPSKI MIGOVI!  Premijer u Moskvi pored novih asova srpske avijacije (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

Poseta rusiji

OVO SU NOVI SRPSKI MIGOVI! Premijer u Moskvi pored novih asova srpske avijacije (FOTO)

Premijer i ministar Šojgu finalizovaće dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera
Objavljeno: 12:03h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Moskvi, gde će se sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tom prilikom, premijer Vučić i ministar Šojgu finalizovaće dogovore o nabavci najsavremenijih aparata lovačke avijacije, a razgovaraće i o svim ostalim vidovima vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje, najavljeno je iz Kabineta premijera.

foto: Vlada Srbije

Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Zoran Đorđević. Tokom boravka u Moskvi, premijer Vučić i delegacija Ministarstva odbrane Srbije posetiće jedan od poligona ruske borbene avijacije. Kako je premijer Vučić ranije rekao, tokom posete Moskvi razgovaraće o kupovini šest borbenih aviona MIG 29, kojim bi učinili naše nebo i naše građane bezbednijim.

"Pregovaramo da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. To bi značilo značajno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče", podvukao je Vučić. Premijer je istakao i da avione plaćamo našim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio što je cena drastično ispod tržišne. Ponovio je i da Srbija neće nikoga da napada, ni tuđe da uzima, ali da hoće da bude spremna da zaštiti svoju slobodu i suverenitet, da bude svoj na svome.

foto: Vlada Srbije

Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice, istakao je predsednik srpske vlade. On je izrazio uverenje da bi avioni mogli već u naredna tri meseca biti u Srbiji, kao i da se uz pomoć stručnjaka izvrši modernizacija i opreme najsavremenijim raketama vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.