RADNE AKCIJE PONOVO U SRBIJI! Šta vi mislite o ovom potezu u Čajetini?
Foto: Fonet

POZIV PREDSEDNIKA OPŠTINE

RADNE AKCIJE PONOVO U SRBIJI! Šta vi mislite o ovom potezu u Čajetini?

Radna akcija će biti organizovana u narednih 15 dana
Objavljeno: 15:59h

Predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović pozvao je danas građane te opštine i Zlatiborskog okruga da učestvuju u radnoj akciji, koja će, zavisno od vremenskih prilika, biti organizovana u narednih 15 dana, a kojom će započeti gradnju gondole na Zlatiboru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Jedini način da se jedna mala lokalna samouprava izbori za izgradnju gondola je radna akcija u kojoj će učestvovati 3.000 volontera, gradjana našeg kraja - naveo je Stamatović reagujući na raniju izjavu ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da opština Čajetina može da podnese zahtev za gradjevinsku dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru za deo zemljišta koji je u vlasništvu opštine. On je rekao da će iduće nedelje obavestiti građane o datumu organizovanja radne akcije, sa koje će poslati poruku da "narod može da gradi svoju opštinu i svoju državu" "nasuprot onima koji bi da je razgrađuju, uništavaju i otimaju državnu imovinu". Komentarišući navode ministarstva građevinarstva da je u najkraćim rokovima opštini Čajetina izdalo lokacijske uslove za projekat Gondola, Stamatović je rekao da je "u okviru lokacijskih uslova za izdavanje građevinske dozvole" definisano pet faza izgradnje gondole i da u pet faza postoje "problemi koje država ne želi da razreši".

foto: Fonet

Stamatović je kazao da za tri faze "problem deo zemljišta koji se nalazi u nezakonitom vlasništvu PK Zlatibor, koje je otelo državnu imovinu", da četvrtu fazu koče Ministarstvo poljoprivrede i Republički javni pravobranilac neizjašnjavanjem o rešenju o eksproprijaciji zemljišta, utemeljenoj na rešenju Vlade Srbije o utvrđivanju javnog interesa. Navodi da "petu faza čeka potpisivanje rešenja o prenosu imovine na Opštinu Čajetina sa Javnog preduzeća Pošta Srbije", a da je rešenje izradjeno po osnovu saglasnosti ali da je već mesec dana na čekanju. - Budući da država i sudovi već godinama opstruišu rešavanje navedenih problema zarad političkih ali i finansijskih interesa pojedinaca i moćnika koje štite, jedini način da se jedna mala lokalna samouprava izbori za izgradnju gondola je radna akcija u kojoj će učestvovati tri hiljade volontera, gradjana našeg kraja - naveo je on. Predsednik Opštine Čajetina naveo je da je početak radova na gondoli odlagan više puta zato što, kako je naveo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture blokira izdavanje neophodne dokumentacije. Zorana Mihajlović je ranije kazala da građevinaska dozvola za ceo projekat ne može da se dobije dok se ne reše pravno - imovinski odnosi nad delom zemljišta iznad koga će proći trasa.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.