"SRBIJA ĆE IMATI VEOMA STABILNU VLADU": Vučić pobedio u prvom krugu! (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Damir Dervišagić

obraćanje!

"SRBIJA ĆE IMATI VEOMA STABILNU VLADU": Vučić pobedio u prvom krugu! (VIDEO)

"Dame i gospodo, mi procenjujemo da je na današnje izbore izašlo više od 3.000.000 ljudi. Najveći u poslednje vreme", rekao je Vučić

Objavljeno: 23:59h

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije.

"Dame i gospodo, mi procenjujemo da je na današnje izbore izašlo oko 3.804.000 ljudi. Najveći u poslednje vreme. Gotovo svuda osim besmislenih i nepotrebnih tenzija suštinski je sve proteklo u najboljem redu i miru, rekao je Vučić na samom početku obraćanja. Dodao je da nije zabranjeno nošenje spiskova van glasačkog mesta, i čestitao je svim političkim takmacima. "Ono što je važno za zemlju je da je uticaj ukrajinske krize bio ogroman na rezultate izbora, i vidi se da se Srbija dramatično pomerila u desno. I sam sam kriv što liste SNS-a imaju nešto manje glasova, ali ćemo o tome voditi računa prilikom formiranja vlade, i nećemo je formirati sa onima koji su zloupotrebili poverenje našeg naroda", istakao je. Naveo je i da će Srbija morati da se opredeli kojim putem će u budućnost, i ističe da će se pre nego što napusti čelo SNS razgovarati sa svim političkim faktorima. "Za one kojima je sve lako u izbornoj kampanji, neka nastave da se bave lagodnom politikom, za njih neće biti mesta u vladi. To važi i za Vladu, i za gradsku skupštinu i gradsku vlast", rekao je on.

1 / 4 Foto: Stefan Stojanović

"Mi smo već obradili preko 85 biračkih mesta. I za parlamentarne i predsedničke izbore. Sutra ćete dobiti naše rezultate, pre nego što ih RIK objavi. Želim da čestitam svim protivnicima na dobrim rezultatima. Ali prvo želim da se zahvalim mojoj Srpskoj naprednoj stranci, koju beskrajno volim, za koju znam kako je napadana na koje najgore načine, i želim da se zahvalim i SPS, i SVM, i svima koji su me podržali", kazao je on.

Istakao je da će Srbija imati veoma stabilnu Vladu.

"Nadam se i da možemo da osvojimo 126 mesta, sa SVM imamo većinu. Oni koji su rušili Srbiju na različite načine, nek nastave da se čude koliko god hoće".

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.