NEŠA SE KONFABULIRAO! Ministar Stefanović odvalio, niko živi ne razume o čemu priča!
Foto: Fonet

Šta je umetnik hteo da kaže?

NEŠA SE KONFABULIRAO! Ministar Stefanović odvalio, niko živi ne razume o čemu priča!

Pokušali smo da protumačimo šta je prvi čovek policije zapravo hteo da kaže...
Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na svom Tviter nalogu sinoć je svojom izjavom kako nastaje lapsus bacio je u rebus sve koji su ovaj tvit pročitali.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, Stefanović je napisao "Lapsus lingue nastaje pod uticajem semantičke bliskosti. Moj je spontana reakcija na nečiju pojavu konfabulacije-bogatih lažnih sećanja".

Pokušali smo da rastumačimo ovu ministrovu konstrukciju rečenica, ali moramo priznati da nam i dalje nije baš najjasnija.

Lapsus lingue je jedna od tri vrste lapsusa, i odnosi se na grešku u govoru. Semantika je nauka koja izučava značenje reči, a konfabulacija je dopunjavanje praznina u sećanju izmišljenim detaljima, tačnije pričanje izmišljenih priča kao istinitih.

Dakle, ministar Stefanović je verovatno hteo da kaže da greške u govoru nastaju pod uticajem značenja reči, fraza, rečenica i tekstova bliskosti. A da je njegov spontana reakcija na nečiju pojavu pričanja izmišljenih priča - bogatih lažnih sećanja.

Razumete sad?

Status ministra Stefanovića postao je glavna tema na društvenim mrežama, pa dok su se jedni pitali šta je ministar hteo da kaže, drugi su konstatovali da "možda ne zna da objasni kako je došlo do rušenja u Hercegovačkoj, ali zna kako nastaje lapsus lingue". Takođe neki od komentara na društvenim mrežama bili su "Spavaš li mirno Klajne Ivanu", ali i "Konfabulacija je najtraženiji pojam na guglu danas"...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.