Tomislav Nikolić o hrvatskoj blokadi: Nadmeću se ko će više da naškodi Srbiji!
Foto: Fonet

mirotvorac

Tomislav Nikolić o hrvatskoj blokadi: Nadmeću se ko će više da naškodi Srbiji!

- Ne odgovaramo na provokacije, pokušavamo da ne srušimo tek izgrađene mostove, ali poručujemo svima da to nije znak naše slabosti - kaže predsednik Srbije
Objavljeno: 10:24h

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbija jasno zacrtala svoj evropski put i da neće odgovarati na provokacije, dodajući da Srbija pruža ruku Hrvatskoj i poziva je na razgovor.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Povodom hrvatske blokade na otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU Nikolić je na sastanku ministarskog saveta Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju rekao da su zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u Srbiji daleko iznad zakona zemalja članica Evropske unije i da Srbija ne prihvata rečnik ucena. "Očekivali smo podršku i odobravanje svih zemalja članica EU, makar za one zahteve koji su bili jednaki za sve, kad već ne možemo očekivati za one koji stoje samo pred Srbijom i koji nisu bili deo kroz koji su prolazili ostali kandidati, danas članovi EU", rekao je Nikolić u obraćanju učesnicima zasedanja. Nikolić je rekao da je Srbija jasno zacrtala svoj evropski put i ulaže napore da odgovori svim zahtevima koje valja ispuniti na tom putu.

NISU SAMO HRVATI: I Bugari nas blokirali u EU!

"Ne odgovaramo na provokacije, pokušavamo da ne srušimo tek izgrađene mostove, ali poručujemo svima da to nije znak naše slabosti. Najlakše je posvađati se, ništa nije teže nego doći do pomirenja i sačuvati ga", ocenio je Nikolić. On je rekao da u Hrvatskoj "kao da se nadmeću ko će više da naškodi Srbiji ili da je uvredi". "Veličaju se simboli pod kojima su u Hitlerovoj tvorevini, NDH, ubijani Srbi, Romi i Jevreji. Predsednica Hrvatske se izvinjava roditeljima što je, ne znajući šta radi, u paketićima poklonila deci jednu malu čokoladu proizvedenu u Srbiji, fukcioner ministarstva pravde loše rezultate učenika u medjunarodnoj konkurenciji tumači time što su testirana i deca ometena u razvoju i pripadnici nacionalnih manjina", rekao je je Nikolić.

Srbija otvara dva poglavlja u senci hrvatske blokade

"Vrhunac, Hrvatska ometa put Srbije ka EU zbog nerešenih bilateralnih problema. Tako se ne sarađuje, tako se ne gradi, već razgradjuje. A, mi danas pružamo ruku Hrvatskoj i pozivamo da u interesu naše dece razgovaramo, sarađujemo, izgrađujemo društvo bez granica, rasnih i verskih sukoba", dodao je Nikolić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.