Poslanik Jobika: Vojvodina je otcepljena teritorija!

Separatisti na severu Srbije

Poslanik Jobika: Vojvodina je otcepljena teritorija!

Poslanik desničarske stranke Jobik u parlamentu Mađarske, Ištvan Salvai najavio je da će u ovim prostorijama jednom u tri meseca razgovarati sa Mađarima iz Sente, kako bi se upoznao sa njihovim problemima
Objavljeno:

Otvaranje kancelarije ekstremne desničarske mađarske stranke Jobik u Senti izazvalo je oštre kritike među vojvođanskim političarima. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor. poručio je da im nisu potrebni tutori iz Mađarske, a demokrate zahtevaju od nadležnih da onemoguće rad kancelarije Jobika. Takozvana prijemna parlamentarna kancelarija Jobika je u skoro samom centru Sente. Iako otvorena pre samo četiri dana, danas su zatvorena vrata. Poslanik desničarske stranke Jobik u parlamentu Mađarske, Ištvan Salvai najavio je da će u ovim prostorijama jednom u tri meseca razgovarati sa Mađarima iz Sente, kako bi se upoznao sa njihovim problemima.

Poslanik Jobika, stranke koju optužuju za fašizam, neonacizam, homofobiju, uverava da se u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda, da cilj nije raspirivanje mržnje, već pomoć ovdašnjim Mađarima. Istovremeno, on Vojvodinu naziva "otcepljenom teritorijom". - Smatrao sam da kao poslanik koji se bavi nacionalnom politikom, treba da i na otcepljenim teritorijama obezbedim mogućnosti za Mađare da me potraže i informišu o problemima koji ih tište u svakodnevnom životu - porčio je Salvaia. (Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.