BUĐENJE STRUKE U REGIONU
Međunarodna konferencija „Multidisciplinarni pristupi u specijalnoj edukaciji i rehabilitaciji“, Foto: Promo

osi informator

BUĐENJE STRUKE U REGIONU

Uz veliki broj naučnih i stručnih radova, prisutni su bili u prilici da posete i poster prezentacije i čak tri vrlo kvalitetne radionice koje je organizator priredio

Objavljeno: 13:00h

Ovog vikenda, od 05.-07.aprila, u Sarajevu, pred više od 260 učesnika iz svih zemalja regiona, održana je, druga po redu, Međunarodna konferencija „Multidisciplinarni pristupi u specijalnoj edukaciji i rehabilitaciji“.

Izvanredni tim organizatora, Udruženja defektologa, edukatora – rehabilitatora Kantona Sarajevo na čelu sa gospodinom Selmirom Hadžićem pobrinuo se da protokol i svi detalji budu dovedeni do perfekcije. Tri dana brilijantnih ekspozea i sjajnog tematskog koncepta, ukazuju na neophodnost i izuzetne potrebe za prisustvom defektologa u sistemima obrazovanja i socijalne zaštite, u svim zemljama regiona.

Konferenciju su plenarnim izlaganjima otvorili profesori Jasna Barjaktarević sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, emeritus Osman Sinanović sa Univerziteta u Tuzli i uvaženi srpski stručnjak profesor Nenad Glumbić sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu.

foto: Promo

Medju poznatim licima koja su posetila konferenciju, obratila se prisutnima i podržala defektološku profesiju na putevima unapredjivanja i razvoja, našli su se Mr Zineta Bogunić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, kao i gospodin Malik Garibija, ministar socijalne zaštite Kantona Sarajevo.

Uz veliki broj naučnih i stručnih radova, prisutni su bili u prilici da posete i poster prezentacije i čak tri vrlo kvalitetne radionice koje je organizator priredio.

Zaista impresivan program, kontinuirano prisustvo svih predavača i učesnika, te bogat izložbeni program knjiga i asistivnih tehnologija podsticaj su svim defektolozima da budu što dosledniji u promociji i razvijanju novih područja svoje profesije – istakao je Siniša Ranković, predsednik Društva defektologa Srbije.

Saglasje prisutno ne samo medju defektolozima, već i učiteljima, nastavnicima i stručnjacima srodnih profesija bezrezervno glorifikuje specifična znanja i veštine defektologa za rad sa decom, mladima i odraslima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

foto: Promo

U vremenima koja dolaze potrudićemo se da stvorimo nove puteve razvoja i ojačamo temelje defektološke profesije za nove generacije stručnjaka. Naša je dužnost i moralna obaveza da razvijamo modele podrške osobama sa invaliditetom i zadržimo poziciju najkompetentnijih stručnjaka za pitanja socijalno osetljivih i ranjivih grupa – zaključuje gospodin Selmir Hadžić, predsednik organizacionog odbora konferencije.

S' obzirom na intenziviranje stručnih aktivnosti nakon potpisivanja Protokola o saradnji strukovnih Udruženja defektologa zemalja iz regiona, očekuju se novi sistemski iskoraci u unapredjivanju kvaliteta života i položaja osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.