Na ulazu u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda u Subotici: Postavljaju se taktilne table za slepe i slabovide
Postavljaju se taktilne table za slepe i slabovide, Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

osi informator

Na ulazu u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda u Subotici: Postavljaju se taktilne table za slepe i slabovide

Osobama sa invaliditetom veoma je bitna podrška koju bi imali ne samo od grada Subotice nego i od Ministarstva

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Udruženje slepih i slabovidih u Subotici gde je istakao da sve značajnije ustanove u celoj Srbiji treba da budu pristupačnije osobama sa invaliditetom i najavio da će u Subotici biti postavljene taktilne table na ulaz u Gradsku kuću i zgradu PIO fonda.

Ministar Đorđević rekao je da jednom nedeljno obilazi nekoliko ustanova socijalne zaštite u različitim gradovima širom Srbije kako bi video u kakvim uslovima rade i šta im je potrebno.

Osobama sa invaliditetom veoma je bitna podrška koju bi imali ne samo od grada Subotice nego i od Ministarstva. Bitni objekti u Subotici ubuduće moraju da budu pristupačni za sve osobe sa invaliditetom, moraju da imaju taktilne table na ulazu kako bi osobe sa invaliditetom, ako dođu same, mogle da se snađu i što brže dođu do onoga šta im treba. To će za početak biti u Gradskoj kući i zgradi PIO fonda, a kasnije i na drugim ustanovama - naglasio je Đorđević.

Ministar je rekao da Ministarstvo, zajedno sa Gradom Suboticom, namerava da pomogne svim udruženjima u ovom gradu, a ne samo Udruženju slepih i slabovidih i da će se time aktivno baviti u narednom periodu. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio je ministru na poseti i istakao da njegova poseta Udruženju slepih i slabovidih veoma znači i garancija im je da neće biti skrajnuti deo zajednice. Predsednik Udruženja slepih i slabovidih Subotice Veso Avram, koji je član ovog udruženja već 50 godina, rekao je da ovo je prvi put da je neki ministar došao da ih poseti, posveti im pažnju, sasluša sa kakvim problemima se susreću i tako pokaže da nisu na marginama ovog društva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.