Vitezovi osmeha: U susret svetskom danu osoba sa Daunovim sindromom
U susret svetskom danu osoba sa Daunovim sindromom , Foto: Promo

osi informator

Vitezovi osmeha: U susret svetskom danu osoba sa Daunovim sindromom

Dana 19.3.2019.godine u 12 časova u Kinoteci priređujemo besplatnu projekciju poznatog i nagrađivanog francuskog filma "Osmi dan"

Objavljeno: 11:06h

Daunov sindrom, u stručnoj literaturi definisan i kao trizomija na 21 hromozomu, sveprisutan je fenomen u svakoj društvenoj zajednici.

Razumevanjem samog sindroma, kao i ponašanja i funkcionisanja osoba sa Daunovim sindromom bave se mnogi eksperti, klinike, udruženja i pojedinci - studenti, roditelji, vršnjaci.

Dana 19.3.2019.godine u 12 časova u Kinoteci priređujemo besplatnu projekciju poznatog i nagrađivanog francuskog filma "Osmi dan".

Dobrom voljom saradnika iz Jugoslovenske kinoteke, koja poseduje film, te udruženim snagama Udruženja "Vitezovi osmeha" iz Novog Sada i Srednje zanatske škole iz Beograda, došlo je do ovog poduhvata, namenjenog svim učenicima beogradskih srednjih škola i gimnazija.

Nebojša Nikolić ispred Vitezova osmeha i Milovan Marković, direktor Srednje zanatske škole zaključuju da su ovakve aktivnosti potrebne i izuzetno značajne za proaktivan razvoj socijalno poželjnih oblika ponašanja omladine.

  • Ovakvim pristupima pojačava se prevencija netolerantnog ponašanja i kroz jednostavne mehanizme uviđanja i dubljeg razmišljanja razvija se i unapređuje mladalačka empatija i susretljivost prema osobama sa smetnjama u razvoju i invaliditetom - zaključuju naši sagovornici.
foto: Promo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.