RADIONICE ZA OSI: Potrebno je veće učešće žena i devojaka sa invaliditetom na rukovodećim pozicijama
Centar za samostalni Život osoba sa invaliditetom Srbije organizovao je radionicu "Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom za veće učešće na rukovodećim pozicijama u organizacijama OSI i ženskim organizacijama, Foto: Espreso.co.rs

radionica

RADIONICE ZA OSI: Potrebno je veće učešće žena i devojaka sa invaliditetom na rukovodećim pozicijama

Položaj žena u društvu i dalje karakterišu rašireni rodni stereotipi i nedovoljno učešće žena na rukovodećim pozicijama i na mestima odlučivanja

Objavljeno:

U okviru projekta „Mapiranje učešća žena i devojaka sa invaliditetom na rukovodećim pozicijama u organizacijama osoba sa invaliditetom i ženskim organizacijama u Srbiji ”Centar za samostalni Život osoba sa invaliditetom Srbije organizovao je radionicu "Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom za veće učešće na rukovodećim pozicijama u organizacijama OSI i ženskim organizacijama“.

Kako žene i dalje nemaju jednaka prava kao muškarci, pre svega u oblasti radnih odnosa, ekonomskoj i političkoj sferi cilj radionice je da se osnaže osobe sa invaliditeom koje bi se jednog dana angažovale na rukovodećim pozicijama.

Položaj žena u društvu i dalje karakterišu rašireni rodni stereotipi i nedovoljno učešće žena na rukovodećim pozicijama i na mestima odlučivanja. Posebno su u teškom položaju žene na selu, žene sa invaliditetom i Romkinje, koje rano napuštaju školovanje, otežano se zapošljavaju, a udaju rano i finansijski su zavisne od porodice i partnera - rekla je za Espreso Tatjana Stojšić Petković jedna od predavača na radionici.

1 / 8 Foto: Espreso.co.rs

Radionice koje organizuju iz Centra za samostalni Život osoba sa invaliditetom Srbije posećuju isključivo žene sa inavliditetom, a organizuje se po potrebi.

Neki od predavača su Aleksandra Vesić, Zorica Rašković, Tatjana Stojšić Petković ali i direktorka za politički razvoj i planiranje centra CSZ OSI Srbije Gordana Rajkov.

Centar za samostalni život invalida Srbije i deset podružnica u drugim gradovima Srbije, radi na promovisanju filozofije samostalnog života osoba sa invaliditetom i stvaranju uslova za njenu primenu u Srbiji.

Takođe se promoviše i zastupnički rad, socijalni pristupa invalidnosti, afirmisanje sposobnosti osoba sa invaliditetom, promovisanje filozofije samostalnog života.

Više o radionicama i Centru za samostalni Život osoba sa invaliditetom Srbije pogledajte OVDE.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.