Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: Novi sajt prilagođen osobama sa invaliditetom
Novi sajt Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prilagođen je osobama sa posebnim potrebama, Foto: Promo

dOSTUPNOST I LAKOĆA KORIŠĆENJA

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: Novi sajt prilagođen osobama sa invaliditetom

Prilikom izrade vodilo se računa i o brzini i prikazu sajta uz što manje prenosa podataka

Objavljeno: 12.02.2019. 14:25h

Novi sajt Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prilagođen osobama sa posebnim potrebama, zvanično je počeo da radi, a osim dostupnosti sadržaja internet prezentacije na svim uređajima, odlikuje ga i lakoća korišćenja.

- Prilikom izrade prvi prioritet bio je odgovarajući prikaz posetiocima bez obzira sa kog uređaja pristupaju prezentaciji. Sve opcije dostupne na internet prezentaciji mogu se koristiti na desktop računarima, tabletima i ostalim mobilnim uređajima. Pored standardnih uređaja u upotrebi, novi sajt je prilagođen i specijalnim uređajima koji služe za čitanje ekrana, koja je kao dodatna opcija implementirana u funkcionalnost "Čitaj mi" i može pomoći i ukoliko niste za računarom koji ima dodatni softver za čitanje sa ekrana – navedeno je u saopštenju Ministarstva rada.

Na novom sajtu postoje dodatne opcije
Na novom sajtu postoje dodatne opcije foto: Promo

Na sajtu je sav sadržaj dostupan i u ćiriličnom i latiničnom pismu, a sama pretraga je moguća korišćenjem oba pisma bez razlike u rezultatima, olakšavajući pronalaženje sadržaja bez potrebe da se menja pismo unosa na uređaju. Prilikom izrade vodilo se računa i o brzini i prikazu sajta uz što manje prenosa podataka.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media