POKORILI ANTALIJU: Srpski paratekvondisti sa pet medalja
Srpski paratekvondisti sa pet medalja, Foto: TEKVONDO ASOCIJACIJA SRBIJE

ORILAČKI SPORTOVI

POKORILI ANTALIJU: Srpski paratekvondisti sa pet medalja

Danijela Jovanović ( -49) i Marija Mičev ( -58 kg) iz Antalije vraćaju se sa vicešampionskim zvanjem

Objavljeno:

Fantastičan uspeh reprezentativaca Tekvondo asocijacije Srbije na Svetskom prvenstvu u paratekvondou u Antaliji. Čak pet medalja osvojeno je prvog takmičarskog dana zlato, dva srebra i dve bronze.

Dejana Bačko trijumfovala je u kategoriji do 41 kilograma. Reprezentativka Srbije u finalnom meču bila je bolja od Ruskinje Sakinat Magomedove, čime je osvojila svetsko zlato.

- Izuzetno sam srećna zbog postignutog uspeha ovde u Antaliji. Svetsko zlato je zaista veliki uspeh što me čini izuzetno ponosnom i radosnom Drago mi je da sam pokazala da sam broj jedan u svetu naravno u Evropi. Želela bih da se zahvalim mom treneru Saletu Andreevskom i klubu Gitros koji su verovali u mene. Ova medalja je za mog trenera koji je sav svoj trud usmerio ka ovom cilju istakla je šampionka sveta Dejana Bačko.

Danijela Jovanović ( -49) i Marija Mičev ( -58 kg) iz Antalije vraćaju se sa vicešampionskim zvanjem. Marija Mičev je posle tri pobede reprezetaciji TAS donela srebrno odličje. -Presrećna sam što sam osvojila srebrnu medalju za Srbiji. Zahvaljujem se Ministarstvu sporta i Tekvondo asocijaciji Srbiji jer su mi omogućili da dođem u Antaliju i ostvarim ovaj rezultat koji je korak bliže ka kvalifikacijama za Paraolimpijske igre 2020 rekla je Marija Mičev.

foto: TEKVONDO ASOCIJACIJA SRBIJE

–Zahvaljujem se mom treneru Violeti Ićitović jer ova medalja je proizvod velikog truda i rada kao i Oliveru Prgometu na savetima. Hvala svim drugarima iz TK Lola na podršci tokom priprema za ovo takmičenje rekla je Marija Mičev.

Danijela Jovanović nije krila zadovoljstvo ostvarenim uspehom na SP u Antaliji.

foto: TEKVONDO ASOCIJACIJA SRBIJE

-Srećna sam jer sam uspela da osvojim srebrnu medalju. Veliki trud i rad stoje iza naših medalja. Presrećna sam i ponosna jer deo ovako uspešnog tima istakla je Danijela Jovanović.

Minja Jandrić (preko 75 kg ) i Violeta Todorov ( do 49 kg) na Svetskom prvenstvu okitile su se bronzanim medaljama. ivan Petrovski ostvario je plasman na peto mesto.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.