PRAVI PRIMER KOJI POKAZUJE INKLUZIJU OSOBA SA INVALIDITETOM! Podrška svih 365 dana u godini
Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti kojim obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Foto: AP

pravi primer

PRAVI PRIMER KOJI POKAZUJE INKLUZIJU OSOBA SA INVALIDITETOM! Podrška svih 365 dana u godini

Otvaranje galerije podržao je i Grad Novi Sad, a događaju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Ljiljana Koković

Objavljeno: 10.12.2018. 13:27h

Galerija Osoba sa invaliditetom „Art“ koju je osmislilo i pokrenulo Udruženje distrofičara Južno-bačkog okruga uz podršku i finansijsku pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna otvarena je danas u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj ulici, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Tim povodom Biljana Barošević, v.d. pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakla je da je ovo pravi primer koji pokazuje inkluziju osoba sa invaliditetom.

„Ponosni smo što je ovakva galerija, gde osobe sa invaliditetom mogu da izlažu svoje rukotvorine i umetnička dela, otvorena u srcu Novog Sada, u samoj pešačkoj zoni, gde je dostupna svim građanima ovog grada, kao i njegovim turistima. Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti kojim obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i želimo da istaknemo da ćemo to, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, i činiti svih 365 dana u godini, a ne samo trećeg decembra“ rekla je Barošević i pozvala svih 143 udružanja osoba sa invaliditetom, koliko ih ima u Republici Srbiji, da slede ovaj primer i poručila da će se Ministarstvo uvek truditi da podrži ovakve i slične predloge građana.

Otvaranje galerije podržao je i Grad Novi Sad, a događaju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Ljiljana Koković.

(Espreso.rs/minrzs.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media