Ubijen aktivista Samoopredeljenja u zatvoru na Kosovu?!
Foto: AP

Albin Kurti optužuje

Ubijen aktivista Samoopredeljenja u zatvoru na Kosovu?!

- Poslednje informacije koje imamo jesu da je on umro nasilnom smrću u ćeliji i da nije reč o samoubistvu - rekao Kurti
Objavljeno: 08.11.2016. 08:15h

Poslanik Skupštine Kosova i stvarni lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti izjavio je sinoć da aktivista te stranke Astrit Dehari nije izvršio samoubistvo u pritvoru već da se radi o ubistvu, i za to optužio kosovske vlasti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Poslednje informacije koje imamo jesu da je on umro nasilnom smrću u ćeliji i da nije reč o samoubistvu. Lekari koji su radili ili kao posmatrači pratili obdukciju, došli su do zaključka da nije koristio nikakve lekove koji bi mogli da kažu da je njegovo psihičko i fizičko stanje bilo nenormalno. Do smrti je došlo od gušenja jednim tvrdim predmetom, a taj tvrdi predmet bila je plastična flaša koja je pronađena u grlu Deharija. Bila je to tvrda flaša koja se koristi kod beba", rekao je Kurti.

On je rekao da su lekari koje je odredila porodica i koji su vrhunski stručnjaci sudske medicine kazali su da uprkos dugom iskustvu takav slučaj do sada nisu videli.

Kurti je rekao da je Dehari imao ogrebotine na vratu, na ruci, hematome i jedno slomljeno rebro, po svemu sudeči pri pokušaju reanimacije, kao i jednu ranu na čelu.

Pronađene su takođe i neke okrvavljene stvari, rekao je Kurti i za smrt Deharija optužio vlasti Kosova.

((Espreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media