Priština legalizuje OVK –  To su borci sa najvišim standardima ratovanja!
Foto: Profimedia

Skandal

Priština legalizuje OVK – To su borci sa najvišim standardima ratovanja!

Za predlog rezolucije je glasao 61 poslanik, protiv nije glasao nijedan, dok je 11 poslanika Samoopredeljenja bilo uzdržano
Objavljeno:

Skupština Kosova usvojila je Deklaraciju o vrednostima OVK, koja predviđa da se u narednih šest meseci usvoji Zakon o vrednostima OVK.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za predlog rezolucije je glasao 61 poslanik, protiv nije glasao nijedan, dok je 11 poslanika Samoopredeljenja bilo uzdržano.

U rezoluciji se navodi da je "oslobodilačka borba Kosova predvođena OVK imala za cilj slobodu i nezavisnost naroda Kosova", da je imala odbrambeni i oslobodilački karakter, i da je vođena u skladu s najvišim standardima ratovanja. Navedeno je i da je to bila borba isključivo protiv vojnih, policijskih snaga i administracije Srbije na Kosovu.

foto: Fonet

"Pripadnici OVK svojim žrtvovanjem i angažovanjem u oslobodilačkoj borbi Kosova bili su odlučujući faktor za slobodu i nezavisnost naroda Kosova i u tom smislu imaju i treba da imaju zasluženu institucionalnu podršku u skladu sa Ustavom i zakonima", piše u tekstu rezolucije. Odmah posle usvajanja rezolucije Skupština Kosova je nastavila redovnu sednicu na kojoj će razmotriti i pokušati da uskladi izjave upućene EU o liberalizaciji viza. Na dnevnom redu sednice su i predlozi izmene i dopune zakona o izvršnom postupku, otpisu javnih dugova, o zateznim kamatama u trgovačkim transakcijama, o hitnoj medicinskoj službi i o regulisanim profesijama. Skupština treba da izabere članove nezavisnih komisija i tela koje su u nadležnosti Skupštine Kosova.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.