Veselji: NE DAMO TREPČU, to je imovina građana Kosova i nećemo TRGOVATI SA BEOGRADOM
Foto: Profimedia

ekonomska perspektiva rudnika

Veselji: NE DAMO TREPČU, to je imovina građana Kosova i nećemo TRGOVATI SA BEOGRADOM

- Svaki pokušaj politizacije Trepče ima samo jedan cilj - kočenje njenog razvoja - rekao je Veselji
Objavljeno:

Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine rekao je danas da je Trepča imovina građana Kosova. On je takođe rekao da Trepča nikad neće biti predmet trgovine sa Beogradom u Briselu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U intervjuu za Slobodnu Evropu Veselji je izneo mišljenje da Zakon o Trepči po prvi put omogućava ovom rudniku ekonomsku perspektivu.

Kosovski parlament otima Trepču od Srbije: Marko Đurić traži hitnu sednicu SB UN!

- Svaki pokušaj politizacije Trepče ima samo jedan cilj - kočenje njenog razvoja - rekao je Veselji, a potom dodao da je ovo pitanje koje se tiče ekonomije, dok su reakcije iz Beograda "potpuno besmislene, bez ekonomskih i političkih argumanata".

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ustavom je, prema njegovim rečima, utvrđeno pitanje prirodnih bogatstva.

VUČIĆ O TREPČI I ALBANSKOJ SILI: Ko pokazuje zube, zubi će mu biti polupani!

- Trepča je imovina građana Kosova, bez etničke razlike. Trepča ima ekonomsku perspektivu. Predstojećih meseci desiće se vidno osnaživanje rudnika. Ali, ni jednom neće biti pitanje 'političke, diplomatske ili međuetničke trgovine', jer bi se time, dodao je, "samo iskomplikovala situacija".

Govoreći o "zamrzavanju" učešća Srpske liste u kosovskim institucijama zbog Trepče, Veselji je istakao da je Srpska lista do sada imala pozitivan pristup i da je doprinosila institucijama.

NE ODUSTAJU: Kako su sa Kosova odgovorili na Vučićevu odluku o Trepči

Međutim, kako je dodao, ne trebaju se zanemariti česta "mešanja Beograda", koja nisu pomogla Srpskoj listi i samoj srpskoj zajednici na Kosovu.

- Tu mislim na Trepču, a posebno i o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage, pitanja koja se tiču poboljšanju života građana bez obzira na etničke razlike“, rekao je Veselji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.