RAMA UVREDIO SRPSKOG PATRIJARHA: S kojim on Bogom sarađuje?
Foto: Filip Plavčić

sramota!

RAMA UVREDIO SRPSKOG PATRIJARHA: S kojim on Bogom sarađuje?

Izjava albanskog premijera skandalozna! Rama ismejao srpskog patrijarha!
Objavljeno: 12:10h

- Što se tiče Trepče, moj stav nikada neće biti poput stava vašeg patrijarha, koji me je zapanjio. On je rekao da ono što je silom oteto, silom se i vraća. Čovek ne može a da se ne zapita sa kojim on bogom sarađuje - rekao je premijer Albanije Edi Rama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jako je važno da Srbija shvati da se "Trepča" nalazi na teritoriji Kosova i da je u vlasništvu građana Kosova. I Albanaca i Srba. Tu je pre svega reč o ekonomiji. Koliko shvatam, to nije izvor velikog profita, zapravo se samo održava u životu, ali na kraju krajeva, to pitanje mora da se reši dijalogom - rekao je Rama za TV N1.

S druge strane, Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za Kosmet, oštro je reagovao na izjavu albanskog premijera.

- Pitanje za Edija Ramu je s kojim bogom to Albanija sarađuje. S kojim bogom sarađuje zemlja na čijoj teritoriji je stvoren OVK i čije su snage zajedno s teroristima učestvovale u napadu na Srbiju 1999, počinivši užasno etničko čišćenje? S kojim bogom Edi Rama sarađuje? - upitao je Drecun za "Alo".

Srbija ništa neće rešavati nasilnim putem, već isključivo kompromisom, jer sve što je urađeno nasiljem nikada se nije pokazalo dugotrajnim rešenjem, pa tako neće i nasilno oduzimanje KiM i pokušaj Albanije da preko OVK otkine Srbiji deo teritorije - rekao je Drecun.

(Espreso.co.rs / Alo / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.