Srbi izlaze iz kosovskih institucija zbog Trepče?
Foto: Reuters

dogorelo!

Srbi izlaze iz kosovskih institucija zbog Trepče?

Potpredsednik kosovske Vlade Branimir Stojanović izjavio je danas da će se, nakon konsultacija sa predstavnicima međunarodne zajednice i njihovog stava, odlučiti da li će predstavnici Srpske liste ostati u kosovskim institucijama
Objavljeno: 10:24h

- Ukoliko ne bude realnog rešenja videćemo da li ćemo učestvovati u svemu što oslikava samo interese Albanaca, a nije u našem interesu. U suprotnom napustićemo Vladu i Skupštinu - rekao je Stojanović za RTS.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema njegovim rečima, ukoliko odluka o prisvajanju Trepče ostane na snazi, kosovski Albanci će izgubiti legitimitet da govore o ljudskim pravima, demokratiji, a izgubiće i značajnu grupu poslanika, koja im je potrebna za mnoge odluke.

- Slika koju pokušavaju da stvore - da poštuju ljudska prava, prava nacionalnih manjina, neće više važiti, jer je sada jasno da se ovakvim odlukama negira pravo Srba da odlučuju o sopstvenoj sudbini i pitanjima koja su od interesa za srpski narod - ocenio je Stojanović.

On je dodao i da je odluka o Trepči politička, jer se vodilo računa samo o tome koliko će aplauza Albanaca to izmamiti, a ne i o konsekvencama.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.