Dačić: Referenduma u Vojvodini i na Kosovu neće biti!
Foto: Fonet

Stav srbije nepromenjen

Dačić: Referenduma u Vojvodini i na Kosovu neće biti!

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj (RS), Dačić je naveo da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sada govori o referendumu u RS, a njegova stranka je 1991. organizovala referendum u Sandžaku
Objavljeno: 14:14h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da referenduma u Vojvodini ne može biti jer o tome treba da se donese odluka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dačić je rekao da oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta.

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj (RS), Dačić je naveo da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sada govori o referendumu u RS, a njegova stranka je 1991. organizovala referendum u Sandžaku.

"Međunarodna zajednica nije lila suze nad tim referendumom kao sada zbog RS", rekao je Dačić. Oni su godinama bili protiv Dejtonskog sporazuma i tražili promenu jer je prevaziđen, a sada RS odjednom krši Dejtonski sporazum, rekao je Dačić i pitao šta je sa ostalim odlukama Ustavnog suda navodeći primer da u Mostaru godinama nema gradonačelnika zbog odnosa muslimana i Hrvata. "Potrebno je da se okrenemo stabilnosti i dijalogu", poručio je Dačić. Što se tiče ujedinjenja Kosova i Albanije, Dačić smatra da je odlično što se pojavilo to pitanje jer o tome govorimo već 20 godina - da je ujedinjenje Kosova i Albanije suština njihove politike.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.