Skandal: Albanci tvrde da na Kosovu nisu rušili srpske crkve, već muslimanske džamije!

da li je ovo moguće?!

Skandal: Albanci tvrde da na Kosovu nisu rušili srpske crkve, već muslimanske džamije!

Andras Ridlmajer, istoričar bibliograf s Harvarda, objašnjava da je na Kosovu, u periodu 1998-1999. zapravo porušeno 218 džamija
Objavljeno:

Dok Srbi vode kampanju da južna pokrajina ne uđe u UNESKO, s druge strane Albanci imaju kampanju da Kosovo uđe u ovu međunarodnu organizaciju. Srbi ostaju bez svetinja: Gračanica, Studenica, Dečani postaju deo albanske baštine! (FOTO) (VIDEO) U to ime, oni su angažovali naučnika s Harvarda da napiše pismo u kom objašnjava da na Kosovu nisu porušene crkve, već džamije. Hoće li nam uzeti svetinje na Kosovu? Počela sednica u UNESKO

Andras Ridlmajer, istoričar bibliograf s Harvarda, koji proučava islamsku arhitekturu, napisao je pismo Irini Bokovoj iz UNESKO u kome objašnjava da je na Kosovu, u periodu 1998-1999, zapravo porušeno 218 džamija.
- One su iz Otomanskog perioda. Čine 39 procenata svih aktivnih džamija na Kosovu i porušile su ih srpske snage. Takođe, srušili su i bazar-pijacu u Đakovici, Vučitrnu i Peći - navodi, između ostalog, ovaj bibliograf u pismu. Žele u Unesko, a ruše sve srpsko: Mapa kosovskog genocida nad Srbijom (FOTO) (VIDEO)
On tvrdi da se, na terenu, uverio da nijedna srpska crkva, ili manastir, nisu uništeni na Kosovu tokom 1998/1999. - Nažalost, to se kasnije promenilo, ali to nisu uradili vojnici već ljudi koji su se vratili, kao izbeglice, u svoje porušene i razorene domove - navodi on. - To su pojedinačni slučajevi civila. Kao i ono što se desilo 2004. - zaključuje ovaj naučnik koji traži da se Kosovu dozvoli da uđe u UNESKO jer Srbija, kao država, nije nikada htela da prizna da su njene snage učestvovale u uništavanju kosovskog kulturnog nasleđa, a članica je UNESKO.
Ovo pismo su juče objavili na svojim Tviter profilima skoro svi ministri kosovske vlade.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.