109 javnih ličnosti podržalo akademika Vladimira Kostića!

poslali pismo javnosti

109 javnih ličnosti podržalo akademika Vladimira Kostića!

U pismu podrške pozivaju se institucije i ljude iz vlasti da se uzdrže od teških reči i nametanja sopstvenih uverenja ili ideja kao ekskluzivnih i jedino ispravnih
Objavljeno:

Više od stotinu javnih ličnosti, profesora univerziteta, književnika, advokata, novinara, aktivista podržalo je pravo predsednika SANU Vladimira Kostića na javno iskazivanje stava o Kosovu i pozvalo institucije da omoguće otvaranje dijaloga o temama koje polarizuju javnost, uključujući i pitanje statusa Kosova i definisanja granica Srbije. Predsednik SANU: Neće mi niko određivati šta ću da kažem Pismo se može videti na sajtu Centra za praktičnu politiku, a tih 109 ljudi, koji su ga potpisali, pozivaju institucije i ljude iz vlasti da se uzdrže od teških reči i nametanja sopstvenih uverenja ili ideja kao ekskluzivnih i jedino ispravnih.

Predsednik SANU Vladimir Kostić ranije je izjavio da je Kosovo faktički i formalno izgubljeno za Srbiju i da je jedina politička mudrost kako "sa elementima dostojanstva" napustiti Kosovo. Tu njegovu izjavu kritikovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i još neki predstavnici vlasti.
Tomislavom Nikolićem

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.