Životna ispovest Vlada Divca: Ko mi je pretio, zašto sam napustio Srbiju, ko krije kantrimena kojim je ubijen Luka Jovanović...
Foto: Zorana Jevtić

konačno Otvorio dušu

Životna ispovest Vlada Divca: Ko mi je pretio, zašto sam napustio Srbiju, ko krije kantrimena kojim je ubijen Luka Jovanović...

Nakon afera koje su se vezivale za njegovo ime, ogorčeno je govorio o svim razlozima zbog kojih, posle osam godina, ponovo odlučuje da sa porodicom napusti Srbiju
Objavljeno: 12:00h

Vlade Divac ove godine se nije pojavio na dočeku olimpijaca. Otišao je pravo u Ameriku da isprati ćerku na koledž, da joj okači zavese u sobi. Tako to, tradicionalno, rade u Americi. A i da mu ćerka nije krenula na koledž ne bi došao u Srbiju, iako je još uvek zvanično predsednik Olimpijskog komiteta.

Dugo je ćutao. Dve i po godine nije davao izjave i intervjue srpskim medijima, osim onih protokolarnih direktno vezanih za funkciju. Nakon više afera koje su se vezivale za njegovo ime, u intervjuu za Nedeljnik, kakav verovatno nikada nije dao u životu, otvoreno i iznad svega ogorčeno je govorio o svim razlozima zbog kojih, posle osam godina, ponovo odlučuje da sa porodicom napusti Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ovom razgovoru prvi put je govorio o "aferi kantrimen" i medijskim napisima da je "kantrimen" kojim je pregažen Luka Jovanović pripadao njegovoj supruzi.

"To su opasne stvari, rađene s ciljem. Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu sa njenim "minijem" - "mini moris", a ne "kantrimen", ispinuju. Nađen je dečko koji je počinio saobraćajnu nesreću, sa dvoje, troje ili više svedoka koji su sa njim bili u kolima i snimali u trenutku nesreće, i osuđeni su. Postoji snimak kola da je to evidentno "kantrimen", koji niko nikada u mojoj porodici nije imao, ali se ne zna čija su kola. I ja mislim da se sa razlogom to krije, jer je toliko malo takvih kola kod nas, i to je jedna stvar.

Druga stvar je da su ti koji kriju čiji je kantrimen mogli da ništa ne kažu, ali su izabrali moju porodicu, s nekim razlogom. Ja ne znam koji je razlog i koju poruku nam šalju, ne znam šta treba da shvatim", rekao je Divac.

Divac je naveo i da je u vreme kada je pokušavao da investira u Srbiju razumeo spinove da je nesposoban da dobaci flašu vode od fabrike do police (neuspela kupovina "Knjaz Miloša"), iako kaže da je imao ugovoreno tržište za Arapske Emirate i Španiju. Shvatio je, kaže, sve poruke vezane za pare, politiku, ali ovu koja mu je poslata preko afere "kantrimen" ne shvata. On je naveo da je to direktan udar na integritet cele njegove porodice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.