UŽAS NA KOSOVU: Naređena HITNA EVAKUACIJA građana!
Poplave, Foto: RINA

JOŠ JE SAMO OVO FALILO

UŽAS NA KOSOVU: Naređena HITNA EVAKUACIJA građana!

Na Kosovu su poplave srušile još jedan most, a u nekoliko opština evakuisano je stanovništvo zbog opasnosti od vode

Objavljeno: 11.01.2021. 14:04h

Voda je odnela most u selu Dobrošec u opštini Drenovica, prenosi prištinska Koha.

U opštini Gnjilane evakuisano je 15 stanovnika, iz sela Gnjilane, Mališeva, Ugljare, Bresaljce - Jabukće i Šilovo gde je srpska zajednica, a nadležne službe primile su i 87 poziva za pomoć. Lokalne vlasti saopštile su da je naneta velika šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini. Naneta je velika šteta i privatnom sektoru, jer je voda ušla u brojne prodavnice.

Ranije je objavljeno da je poplavljena i opština kamenica kao i da je voda odnela i dva mosta - jedan u ataru sela Ajnovce i drugi u selu Močare, piše portal Reporteri.

Teška situacija

Teška situacija je i u selu Koretin, a obilne kiše i poplave napravile su probleme i u drugim delovima KiM, i skoro svi putevi su u blokadi.

Ministarstvo infrastrukture objavilo je da su blokirani putevi Priština-Peć, Kamenica - Strezovac, delovi puteva u Gnjilanu, Uroševcu, put Brezovica-Šar, Priština-Mutivode i mnogi drugi. U Gnjilanu se izlila reka Miruša, dok su poplavljena sela Livoč i Eperm, piše portal Lajmi.

Procena štete

Teška situacija je i u Kosova polju, a predsednik te opštine Ali Topali rekao je da su formirani timovi za procenu štete.

U toj opštini došlo je i do evakuacije stanovništva iz određenih delova, a ono obavlja policija čamcima, piše Gazeta ekspres. Takođe, došlo je i do nestanka pijaće vode u naselju Kosovo Polje i Kalabrija u Prištini.

Bonus video:

(Espreso.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media