PRIŠTINA OPTUŽUJE: Vakcina za COVID-19 na sever Kosova došla nelegalno!
Priština, ilustracija, Foto: EPA/ VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija

kosovo

PRIŠTINA OPTUŽUJE: Vakcina za COVID-19 na sever Kosova došla nelegalno!

"Ako su ove vakcine na Kosovo ušle nelegalnim kanalima, onda će kosovske institucije preduzeti potrebne zakonske mere protiv osoba uključenih u ovu ilegalnu aktivnost, šverc lekova", navodi se u saopštenju...

Objavljeno:

Vlada Kosova je saopštila da vakcine protiv COVID-19 koje su podeljene građanima u severnim opštinama "nisu dopremljene na zakonit način", pozivajući se na informacije Carine i Granične policije Kosova.

"Ako su ove vakcine na Kosovo ušle nelegalnim kanalima, onda će kosovske institucije preduzeti potrebne zakonske mere protiv osoba uključenih u ovu ilegalnu aktivnost, šverc lekova", navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da Priština nije imala zvaničnu komunikaciju sa Beogradom u vezi sa tim pitanjem, niti direktno preko kancelarija za vezu, niti uz posredovanje međunarodne zajednice.

"Svaki medicinski proizvod koji uđe na Kosovo podleže propisima o uvozu, bilo da se radi o donaciji ili redovnom uvozu... (neophodna) je dozvola za stavljanje u promet, izdata od strane Kosovske agencije za medicinske proizvode i opremu. Ako proizvod (nema sve papire), smatra se nelegalnim i nadležni organi preduzimaju odgovarajuće pravne radnje", kaže se u saopštenju.

U opštini Leposavić i drugim opštinama na severu Kosova juče je počelo vakcinisanje sa vakcinom protiv COVID-19.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.