Predsednik SANU: Neće mi niko određivati šta ću da kažem!

kosovo treba pustiti da ode

Predsednik SANU: Neće mi niko određivati šta ću da kažem!

Vladimir Kostić, prvi čovek Srpske akademije nauka i umetnosti, na kritike kako nije smeo da se izjašnjava o Kosovu kao izgubljenom za Srbiju, odgovara još oštrije
Objavljeno: 10:36h

Predsednik SANU dr Vladimir Kostić izjavio je da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, s elementima dostojanstva, napustiti Kosovo. Nikolić: Profesor Kostić je izjavio da Kosovo nije Srbija i ostao živ?! Ova izjava izazvala je burne reakcije u državi, a Kostić je i na to odgovorio. On je za Večernje novosti rekao da neće dozvoliti da mu neko određuje šta će da kaže. - To je moj lični stav, a ne stav Akademije, ali nije u redu da o mojim stavovima diskutuju ljudi koji nisu ni čuli u celini šta sam rekao - naglasio je Kostić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da se saglasi sa izjavom predsednika SANU, ali da svako ima pravo na svoj sud i mišljenje i da on nikoga neće nazivati izdajnikom. - Loše je vreme za takve izjave u trenucima kada pokušavamo da sprečimo članstvo Kosova u Unesko - rekao je Vučić.
On je kazao da neće da govori o tome da li je patriota, a napomenuo je da je iz Srbije mogao da ode "20 puta, za veliki novac" i da je odlučio da ostane u Srbiji
sa svojom decom i unucima. - Neka Srbija sama odluči kome će da veruje - rekao je predsednik SANU i dodao da je novinarka kojoj je dao intervju bila profesionalna i da ga nije isprovocirala. (Espreso.co.rs / Izvor: Večernje novosti)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.