IDEMO DOBROVOLJNO DA SE PREDAMO JER SMO SAZNALI DA HOĆE DA NAS HAPSE I IZRUČUJU: Advokat Fila otkriva DETALJE!
Hašim Tači, Foto: Zorana Jevtić

doneli odluku

IDEMO DOBROVOLJNO DA SE PREDAMO JER SMO SAZNALI DA HOĆE DA NAS HAPSE I IZRUČUJU: Advokat Fila otkriva DETALJE!

Obojica su sama danas saopštila da je optužnica protiv njih potvrđena te da žele da odu u Hag, iako se sud o tome još nije oglasio

Objavljeno:

Hašim Tači i Kadri Veselji najavili su dobrovoljnu predaju Specijalizovanim većima Kosova (poznatim i kao sud za zločine OVK) sa sedištem u Hagu, kako bi predupredili hapšenje i izručenje, smatra beogradski advokat Toma Fila.

Obojica su sama danas saopštila da je optužnica protiv njih potvrđena te da žele da odu u Hag, iako se sud o tome još nije oglasio.

Fila njihov potez tumači kao izbegavanje hapšenja i izručenja, kao što su to ranije činili sprski političari i vojni zvaničnici optuženi pred Haškim tribunalom u vreme vlade Vojislava Koštunice.

Fila očekuje da će bez obzira na dobrovolju predaju, Tačiju i Veseljiju, u Hagu biti određen pritvor.

Potom će, kako je naveo u kratkom roku biti izvedeni pred sudiju za prethodni postupak gde će im biti predstavljena optužnica i izjasniće se o krivici.

Uslediće priprema za suđenje, naveo je advokat, napominjući da nije ubeđen da će se suđenje završiti osuđujućim presudama.

Fila smatra da iza svega što se dešava oko hapšenja stoje Sjedinjene Američke Države i kaže da ovo može da bude samo nagodba za suđenje radi izricanja oslobađajućih presuda i kasnijeg "pomirenja naroda i priznavanja Kosova".

"Cela priča u vezi sa tim sudom je američka. Videćemo šta će se dešavati, posebno sada kada Džo Bajden pobedi na američkim predsedničkim izborima", rekao je Fila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.