MOJOJ PORODICI JE JAKO TEŠKO, ALI OVO JE MALA CENA ZA SLOBODU: Tači se oglasio nakon OPTUŽNICE, i OČAJAN JE!
Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

ne krije osećanja

MOJOJ PORODICI JE JAKO TEŠKO, ALI OVO JE MALA CENA ZA SLOBODU: Tači se oglasio nakon OPTUŽNICE, i OČAJAN JE!

On je kazao da je od poverljivog izvora dobio informaciju da mu je Sud potvrdio presudu i apelovao na građane da ostanu smireni i da ne preotestuju, prenosi prištinski Ljajmi

Objavljeno:

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači nakon objave da je Specijalni sud potvrdio optužnicu protiv njega i da zbog toga podnosi ostavku održao je kratak govor u kome je poručio da će se pred sudom pojaviti kako bi svedočio o "čistoj borbi" tzv. OVK.

On je kazao da je od poverljivog izvora dobio informaciju da mu je Sud potvrdio presudu i apelovao na građane da ostanu smireni i da ne preotestuju, prenosi prištinski Ljajmi.

"Ovo nisu laki trenuci za mene i moju porodicu i za sve koji su me podržavali i verovali mi ove tri decenije u borbi za slobodu i nezavisnost. Stojim na raspolaganju pravdi, verujući u istinu. Stekli smo nezavisnost i sada razvijamo svoju državu. Optužnica protiv mene i mojih saboraca je mala cena koju moramo da platimo za slobodu naše zemlje", rekao je on na konferenciji za novinare.

Tači je poručio pristalicama i da veruju u zakon i red, "novo evropsko Kosovo", u Nato i poosebne odnose sa SAD.

"Nijedan izazov neće moći da potkopa partnerstvo Kosova sa našim saveznicima na putu ka atlantskim vrednostima", zaključio je Tači.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.