ZLIKOVCA STIŽE PRAVDA: Potvrđena optužnica za ratne zločine protiv Veseljija!
Veselji, Foto: Printscreen / Youtube

dugo se čekalo na ovo

ZLIKOVCA STIŽE PRAVDA: Potvrđena optužnica za ratne zločine protiv Veseljija!

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je u junu predlog optužnice protiv predsednika lažne države Kosova Hašima Tačija i Veseljija

Objavljeno:

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv nekadašnjeg vođe terorističke OVK i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija.

To je danas saopštila ta stranka. Veselji, koji je bio šef tajne informativne službe bivše OVK, najavio je da će se predati sudu u Hagu.

- Juče popodne sam iz Tužilaštva specijalizovanih veća obavešten da je pretpretresni sudija potvrdio optužnicu protiv mene. Ovom izjavom želim da obavestim građane Kosova da sam preduzeo neophodne mere za dobrovoljno putovanje u Hag kako bih odgovorio na ove navode. Ovog puta neću dalje komentarisati - naveo je Veselji.

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo je u junu predlog optužnice protiv predsednika lažne države Kosova Hašima Tačija i Veseljija, koji se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.