JUČE SU MU OPKOLILI KUĆU PO NALOGU HAGA, OVK MU JE DOŠAO NA PRAG: Evo ko je Jakup Krasnići i zašto su ga ODVELI!
Jakup Krasnići, Foto: Youtube/Printscreen/ T7

OTKRIVAMO

JUČE SU MU OPKOLILI KUĆU PO NALOGU HAGA, OVK MU JE DOŠAO NA PRAG: Evo ko je Jakup Krasnići i zašto su ga ODVELI!

Jakup Krasnići bio je jedan od pripadnika Glavnog štaba OVK, kao i njen portparol.

Objavljeno:

U julu prošle godine Krasnići je otputovao u Hag, po pozivu Specijalnog suda, gde je saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici OVK činili pre svega nad Srbima.

Iako je iskazao svoje protivljenje formiranju ovog suda, ipak se odazvao pozivu, tada nije precizirao u kom svojstvu se tamo pojavio, kao svedok ili okrivljeni.

S druge strane, kako su 2019. navodili prištinski i beogradski portali, Krasnići je bio upoznat sa planiranjem, izvođenjem i organizacijom kidnapovanja, ubistvima i fizičkim zlostavljanjima Srba, ali i Albanaca, Roma i pripadnika drugih nacionalnosti, zbog čega je ispitivan u Specijalnom sudu.

Krasnići je godinama nakon ratnih dešavanja na Kosovu, ušao je i u političke vode, gde je krajem septembra 2010. godine, nakon ostavke Fatmira Sejdiua, preuzeo je mesto vršioca dužnosti predsednika tzv. Kosova.

Istu funkciju obavljao je i tokom aprila meseca naredne godina, kada je ostavku na mesto predsednika tzv. Kosova podneo sadašnji lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli.

Krasnići je dva puta izabaran i za predsednika Skupštine tzv. Kosova, a obavljao je i ministarsku funkciju.

Jakup Krasnići je rođen u selu Negrovce u blizini Glogovca gde je i završio Osnovnu školu, dok je gimnaziju i Filozofski fakultet pohađao u Prištini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.