MARKO ĐURIĆ REAGOVAO POSLE PUCNJA NA SRPSKU DECU KOD PRIŠTINE: Kukavički napad na našu mladost na KiM!
Marko Đurić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

BEZBEDNOST DECE NAJVAŽNIJA

MARKO ĐURIĆ REAGOVAO POSLE PUCNJA NA SRPSKU DECU KOD PRIŠTINE: Kukavički napad na našu mladost na KiM!

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić zahteva da se hitno identifikuju i uhapse osobe koje su večeras pucale na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

U saopštenju koje je Kancelarija dostavila medijima Đurić ocenuje incident kao sraman i kukavički napad na "našu mladost na Kosovu i Metohiji", te poručuje da mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet.

Jedan od napadača je ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, i prema takvima ne može i ne sme biti milosti, kaže Đurić.

"Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima", naveo je Đurić.

Ne ulazeći u okolnosti pod kojima se "divljački napad" dogodio, Đurić podseća da su srpska deca ubijana i ranjavana na Kosovu i Metohiji u napadima terorista i da zato incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije.

Kako je naveo, postoje snimci napada, zbog čega smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.