U PRIŠTINI DANAS USVOJENO 5 NOVIH ZAKONA: Članovi VLADE nemaju POJMA zašta su GLASALI?!
Vlada Kosova, Foto: Beta

na brzaka

U PRIŠTINI DANAS USVOJENO 5 NOVIH ZAKONA: Članovi VLADE nemaju POJMA zašta su GLASALI?!

Kako je saopštila kosovska vlada, usvojen je Nacrt zakona o međunarodnom privatnom pravu, koji stvara pravila za utvrdjivanje medjunarodnog privatnog prava, a takodje definiše nadležnost sudova i drugih vlasti u toj oblasti

Objavljeno:

Vlada tzv. Kosova usvojila je danas nacrte pet zakona, od kojih se tri odnose na rafitifkovanje međunarodnih sporazuma i ugovora, a usvojeno je i nekoliko odluka.

Kako je saopštila kosovska vlada, usvojen je Nacrt zakona o međunarodnom privatnom pravu, koji stvara pravila za utvrdjivanje medjunarodnog privatnog prava, a takodje definiše nadležnost sudova i drugih vlasti u toj oblasti.

U formi nacrta usvojene su i dopune i izmene zakona o medjunarodnoj pravnoj saradnji u krivičnim stvarima, koji dalje jača međunarodno-pravnu saradnju i izbegava nedostatke u praksi primene predmetnog zakona.

Vlada će Skupštini uputiti na ratifikovanje sporazume Kosova i Italije o premeštanju osudjenika, kao i Kosova i Evropske investicione banke za sprovodjenje projekta za fabriku prečišćavanja otpadnih voda u Gnjilanu.

Biće upućen na ratifikaciju i ugovor o zajmu Kosova od Evropske banke za obnovu i razvoj za likvidnost hitne vitalne infrastrukture.

Na predlog Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore usvojene su odluke o uspostavljanju Medjuinstitucionalne radne grupe za unapredjenje procesa evroatlantskih integracija Kosova u NATO, kao i o potvrdi opredeljenja Vlade Kosova za promovisanje i jačanje sećanja na holokaust i borbu protiv antisemitizma u svim njegovim oblicima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.