GRENEL RAZOBLIČIO PRIŠTINSKE LAŽI! Nije tačno i OPET NIJE TAČNO!
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel, Foto: AP

SAD

GRENEL RAZOBLIČIO PRIŠTINSKE LAŽI! Nije tačno i OPET NIJE TAČNO!

On je takođe demantovao Seljimijeve navode da su kosovski mediji preneli kako će SAD uvesti bezvizni režim za građane Srbije i Kosova 45 dana od potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji

Objavljeno:

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel demantovao je danas na svom Tviter nalogu tvrdnje bivšeg ministra spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Petrita Seljimija o energetskoj diverzifikaciji ugovorenoj sporazumemom Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Seljimi je na svom Tviter nalogu napisao da je "Energetska diverzifikacija“ verovatno povezana sa tim što Kosovo uskoro dobija veliku donaciju od SAD za izgradnju gasovoda do Severne Makedonije/Grčke, donoseći ne-ruski gas bliže centralnom Balkanu. Seljimi je dodao da se o celom dogovoru pregovara sada i da se najava očekuje pre kraja godine.

On je takođe demantovao Seljimijeve navode da su kosovski mediji preneli kako će SAD uvesti bezvizni režim za građane Srbije i Kosova 45 dana od potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji.

- Snažan šamar EU zbog njenog rasističkog stava prema Kosovu može tek doći iz Vašingtona i od Trampove administracije - napisao je Seljimi uz to, a Grenel je izjavu retvitovao napisavši "Opet nije tačno."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.