TRAMP DANAS PRIMA VUČIĆA I HOTIJA: Potpisuje se EKONOMSKI SPORAZUM, nema tačke o uzajamnom priznanju
Potvrđen sastanak, Foto: EPA/Andrej Cukić/Doug Mills

OVAKO STOJE STVARI

TRAMP DANAS PRIMA VUČIĆA I HOTIJA: Potpisuje se EKONOMSKI SPORAZUM, nema tačke o uzajamnom priznanju

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu

Objavljeno:

Potvrđen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predsednikom SAD Donaldom Trampom tokom dana, javlja izveštač RTS-a iz Vašingtona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti potpisaće dogovorene ekonomske sporazume u prisustvu Trampa.

U dokumentu nema tačke o uzajamnom priznanju.

Vučić je posle sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kada je reč o ekonomiji, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima.

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa americkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se sta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu ili šta će taj sporazum sadržati, javio je Glas Amerike.

Saopštenja, međutim, nema na sajtu Bele kuće.

Prištinska televizija Kljan Kosova javila je sinoć da se u Vašingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine, koji ne uključuje međusobno priznavanje.

Izveštač prištinske televizije iz Vašingtona najavio je da se očekuje da će ovaj sporazum biti potpisan pred američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.